Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συνένοχη

Παπαγεωργίου Βασίλης

Θυμάστε τι απαντούσαν οι αρμόδιοι υπουργοί, πριν μερικούς μήνες, στις αλλεπάλληλες δημοσιογραφικές ερωτήσεις, σχετικά με τις πτήσεις των «αεροπλάνων της ΣΙΑ»; Αρνούνταν τα πάντα και έφταναν... να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους από ιερή αγανάκτηση, εάν κάποιος δημοσιογράφος ήταν περισσότερο επίμονος.

Και, όμως, η σχετική έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμπεριλαμβάνει και την Ελλάδα ανάμεσα στις έντεκα χώρες - μέλη της Ευρωένωσης, που οι κυβερνήσεις τους συνεργάστηκαν με τη ΣΙΑ για την απαγωγή και μεταφορά «υπόπτων» με τα «αεροπλάνα βασανιστηρίων» στο έδαφός τους. Σύμφωνα με την έκθεση, στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν 64 προσγειώσεις αεροσκαφών της ΣΙΑ, τα οποία αποδεδειγμένα έχουν χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά υπόπτων. Συγκεκριμένα, τα ελληνικά αεροδρόμια, που χρησιμοποίησε κατά σειρά προτίμησης η ΣΙΑ, με τη συγκατάθεση της ελληνικής κυβέρνησης, ήταν της Αθήνας, του Ηρακλείου, της Κέρκυρας, της Θεσσαλονίκης, της Ρόδου, της Χίου και της Μυκόνου.

Κι όλ' αυτά τα στοιχεία έχουν επιβεβαιωθεί ένα προς ένα από την ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Και επομένως, ήταν σε γνώση και της κυβέρνησης, απ' την πρώτη στιγμή. Και τότε, γιατί έκανε την ανήξερη, ίσως, πείτε. Μα γιατί ήταν και είναι συνένοχη στην εγκληματική δράση των ΗΠΑ και της ΣΙΑ και προσπαθούσε να κρύψει τις πομπές της...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ