Τρίτη 1 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Προχωρά με αυτοχρηματοδότηση και τσουχτερά διόδια

Με μεγάλη βιασύνη ξεκινάει το ΥΠΕΧΩΔΕ την επιχείρηση κατασκευής των εθνικών οδών με τη μέθοδο της ληστρικής αυτοχρηματοδότησης, εξαιτίας της οποίας προβλέπεται να τριπλασιαστούν οι τιμές των διοδίων, προκειμένου να βγάζουν κέρδη οι ιδιώτες. Χτες ανακοινώθηκε ότι ανατέθηκε η μελέτη (συνολικού ύψους 1 δισ. δρχ.), η οποία θα διερευνήσει διάφορες εναλλακτικές λύσεις χάραξης και διαπλάτυνσης του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα - Κόρινθος, που πρόκειται να κατασκευαστεί με τη μέθοδο αυτή και, μάλιστα, στους ιδιώτες θα δοθεί η εκμετάλλευση των διοδίων του τμήματος Αθήνα - Κόρινθος, το οποίο δε θα κατασκευάσουν...

  • Την ίδια ώρα, το ΥΠΕΧΩΔΕ ακύρωσε το διαγωνισμό του έργου «Ολοκλήρωση κατασκευής του τμήματος ΠΑΘΕ Αγ. Θεόδωροι Μαγνησίας - Αλμυρός», προϋπολογισμού 25 δισ. δρχ. Οπως ανακοινώθηκε επίσημα, η ακύρωση του διαγωνισμού, ο οποίος θα επαναληφθεί, έγινε επειδή οι οικονομικές προσφορές που έδωσαν οι εργολάβοι κρίθηκαν ασύμφορες (έδωσαν πολύ μικρές εκπτώσεις).
  • Τέλος, το ΥΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την αντιμετώπιση της κατολίσθησης, που υπάρχει λίγο πριν τον κόμβο Αργους, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2,9 δισ. δρχ. και προσωρινός ανάδοχος αναδείχτηκε η εταιρία ΒΙΟΤΕΡ ΑΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ