Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ: Με στάση εργασιών σήμερα στις 12 το μεσημέρι και συγκέντρωση στις 1.30 μ.μ. στο υπουργείο Απασχόλησης, απαντούν οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στην επιχείρηση της κυβέρνησης να αποδυναμώσει τα ταξικά τους συνδικάτα, με αφορμή την καταβολή του εποχικού επιδόματος στους άνεργους εργατοτεχνίτες. Τα σωματεία έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά εδώ και σαράντα μέρες, αλλά το επίδομα δίνεται μόνο σε όσους δικαιούχους κατέθεσαν μόνοι τους τα δικαιολογητικά. Η κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να προκαλέσει κλίμα δυσφορίας των εργαζομένων σε βάρος των σωματείων.

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Σε δίωρο αποκλεισμό του καταστήματος «Lidl» (Λιντλ) στη Ν. Ιωνία προχώρησε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας το περασμένο Σάββατο καταγγέλλοντας την απόλυση της εργαζόμενης Θεανώς Μεγκίσογλου, ύστερα από εργατικό «ατύχημα». Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι ανάρτησαν σε όλη την τζαμαρία του καταστήματος αφίσες στις οποίες έγραφαν «Το Λιντλ τρομοκρατεί και απολύει εργαζόμενους. Πάρτε πίσω τις απολύσεις» και έκλεισαν συμβολικά την οδό Κασταμονής, ξεκαθαρίζοντας στους υπεύθυνους του καταστήματος ότι αν δεν ανακληθεί η απόλυση, θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ: Σύσκεψη διοργανώνει η Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΝΣΚ) την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη στις 11 το πρωί στην αίθουσα Συνελεύσεων της ΠΕΜΕΝ, όπου καλεί να πάρουν μέρος όλοι οι αντιπρόσωποί της που θα συμμετέχουν στο ετήσιο γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (14 και 15 Δεκέμβρη), καθώς και οι φίλοι και οι οπαδοί της. Η ΝΣΚ καλεί τους εργαζόμενους να μετατρέψουν το γενικό συμβούλιο της ΠΝΟ και τις εκλογές των ναυτεργατικών σωματείων, σε αφετηρία αλλαγών στη δομή και την οργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος και απαιτεί από την ΠΝΟ να συμμετέχει στην απεργία στις 13 Δεκέμβρη.

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ: Στην ΕΡΤ και με επικεφαλής τον Γ. Τασούλας, στέλεχος του ΚΚΕ, συνεχίζονται σήμερα οι περιοδείες της ΚΟΑ του ΚΚΕ, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας συζήτησης με τους συμβασιούχους. Περιοδεία θα γίνει και στο Δήμο Ν. Ηρακλείου με τον Ν. Μαρκέτη, στέλεχος του ΚΚΕ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ: Σε αποχή από τις εκτός έδρας μετακινήσεις και όλα τα καθήκοντα που προϋποθέτουν μετακίνηση εκτός της έδρας, βρίσκονται από τις 16 Νοέμβρη οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου, διεκδικώντας μεταξύ άλλων αύξηση των εκτός έδρας αποζημιώσεων (είναι καθηλωμένες από το 1999), στελέχωση των υπηρεσιών, αντιμετώπιση των προβλημάτων στέγασης κ.ά.

ΝΟΥΝΟΥ: Στην αυθαίρετη απόλυση ενός εργαζόμενου που δούλευε στο εργοστάσιο της Ελευσίνας και το τελευταίο διάστημα πρωτοστατούσε στην οργάνωση εργατών στο ταξικό συνδικάτο του κλάδου προχώρησε την περασμένη Πέμπτη η εργοδοσία της «ΦΡΙΖΛΑΝΤ» (ΝΟΥΝΟΥ), επικαλούμενη το «διευθυντικό της δικαίωμα». Σε χτεσινή τριμερή συνάντηση οι εργαζόμενοι απαίτησαν την άμεση ανάκληση της απόλυσης και ξεκαθάρισαν ότι βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.

ΧΑΛΚΙΔΑ: Για έβδομη μέρα συνεχίζουν την κατάληψη του δημαρχείου Χαλκίδας οι 130 συμβασιούχοι του δήμου, απαιτώντας δεδουλευμένα και τη μονιμοποίησή τους. Στο πλευρό τους βρίσκεται η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ.

ΒΑΛΚΑΝ: 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στη ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει αιφνιδιαστικά σε νέες απολύσεις.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ: Η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών - Εργαστηρίων - Γηροκομείων - Οίκων Ευγηρίας - Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων γίνεται σήμερα Τρίτη στις 3.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες μετέτρεψαν τη μέχρι χτες επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων και κοινοτήτων Ζακύνθου, με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, διεκδικώντας δεδουλευμένα προηγούμενων μηνών. Τον αγώνα τους στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η κινητοποίηση(2010-09-09 00:00:00.0)
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε μεγάλες πόλεις(2009-11-07 00:00:00.0)
Η μητρότητα στο στόχαστρο της «ανταγωνιστικότητας»(2009-10-22 00:00:00.0)
Μετρήσιμα βήματα στη συσπείρωση και στους αγώνες(2009-03-15 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2006-12-07 00:00:00.0)
Στάσεις εργασίας ενάντια στις απολύσεις(2004-06-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ