Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΑ ΕΡΜΑ ΤΑ ΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΑ

Ο,ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΔΕΝ ΞΕΓΡΑΦΕΙ: «ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΙΑ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ, ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΙΒ΄, Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2006, ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωάννης Τραγάκης): Επομένως, στην επόμενη συνεδρίασή μας την επόμενη Τετάρτη θα επεξεργαστούμε τα άρθρα 3, 13, 33 και 59. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (βουλευτής ΠΑΣΟΚ): Θεωρούμε πως τα πράγματα θα βρίσκονταν σε καλύτερη τάξη κι ευρυθμία αν ακολουθείτο ακριβώς η αριθμητική σειρά, δηλαδή 3, 13, 16, 24, 56, 57. Και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το 16 πρέπει να ακολουθήσει και να μην μπει στη σειρά του όπως πρέπει. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ (βουλευτής ΚΚΕ): Κύριε Πρόεδρε, ανοίγει το ΠΑΣΟΚ θέμα για το 24 να αλλάξει πάλι σειρά; Ακουσα τώρα ότι θα πάει νωρίτερα το άρθρο 16. ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Να πάει με τη σειρά του» (από τον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΜΙΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΗΤΑΝΕ: «Καταπώς φαίνεται, έγινε παρεξήγηση, η οποία χθες διαλύθηκε. Ευτυχώς λοιπόν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δε θα είναι μποναμάς χριστουγεννιάτικος (...) επί της ουσίας όμως ουδεμία σύγχυση και κανένας μύλος. Απέχουν οι τελικές συζητήσεις μεταξύ τους 30-40 μέρες το πολύ. Το βέβαιο είναι ότι τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας - κατά πάσα βεβαιότητα οι ηγεσίες τους - τάσσονται υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16» (από το κύριο άρθρο στο «ΒΗΜΑ»).

ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: «Το 13% του γερμανικού πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας ή απειλείται από αυτήν. Περίπου 10,6 εκατομμύρια Γερμανοί είναι υποχρεωμένοι να ζουν με λιγότερο από το 60% του μέσου γερμανικού μισθού (...) ένα από τα ενδιαφέροντα συμπεράσματα που προκύπτουν από τη στατιστική έρευνα είναι ότι περίπου οι μισοί από εκείνους που ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας δεν είναι σε θέση να πάνε κάπου διακοπές για μια εβδομάδα, είναι αναγκασμένοι να κάνουν οικονομία στη θέρμανση και αποφεύγουν τις επισκέψεις στο γιατρό γιατί δεν είναι σε θέση να πληρώσουν» (τα στοιχεία στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΚΡΑΤΑ ΑΡΧΕΙΟ... «"Ναι στην ευελιξία και στην κινητικότητα αλλά με εθνικές κοινωνικές συμφωνίες" είπε ο κ. Χρ. Πολυζωγόπουλος, τέως πρόεδρος της ΓΣΕΕ και μέλος του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ» (η δήλωση στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ