Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα γιορτινά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΛΟΓΙΚΟ... Η ρύθμιση των χρεών των μεγαλοοφειλετών του ΙΚΑ θα γίνει προς το τέλος του Δεκέμβρη, σύμφωνα με τον διοικητή του Ιδρύματος, που συναντήθηκε χτες με τον πρωθυπουργό. Ως γνωστόν, εκείνες τις ημέρες δίνονται... τα δώρα και οι «μποναμάδες».

Και τι καλύτερο δώρο προς τους επιχειρηματίες και τις ΑΕ από το να τους «χαρίζει» χρέη. Είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση θα τους γίνει ιδιαίτερα συμπαθής. Αντιθέτως το «δώρο» προς τους εργαζόμενους θα είναι ένας ακόμη προϋπολογισμός σκληρής λιτότητας και η γνωστή σε όλους εισοδηματική πολιτική με τις «αυξήσεις» ελεημοσύνης.

Η διαφορά όμως μεταξύ δώρου και των χρεών του ΙΚΑ είναι η εξής: Τα δώρα τα κάνεις με δικά σου χρήματα. Η κυβέρνηση όμως δωρίζει στους επιχειρηματίες τα χρήματα των εισφορών των εργαζομένων που σε καμία περίπτωση δεν είναι δικά της.

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ στην αγορά κατά τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα, ο οποίος διαπίστωσε ότι οι αυξήσεις των περισσότερων προϊόντων είναι κάτω από τον πληθωρισμό, οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Και μόνο από τη δήλωσή του αυτή, ακόμη και αν είναι έτσι τα πράγματα (που δεν είναι) προκύπτει με σαφήνεια ότι έχουμε αυξήσεις στα προϊόντα. Αντιθέτως, δεν έχουμε αυξήσεις στους μισθούς, που ούτως ή άλλως έχουν εξαιρετικά μειωμένη αγοραστική αξία.

Ομως οποιοδήποτε οικονομικό στοιχείο κι αν δώσει στη δημοσιότητα το υπουργείο, καταρρέει ...στα ταμεία των σούπερ μάρκετ όταν βγαίνει η απόδειξη του λογαριασμού. Καταρρέει επίσης στον μηνιαίο προϋπολογισμό που κάνει κάθε σπίτι. Εκεί το συμπέρασμα είναι ένα: Τα χρήματα δε φτάνουν.

ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ κατάρτισης και εκτέλεσης των προϋπολογισμών ζήτησε χτες το ΠΑΣΟΚ μέσω της Βάσως Παπανδρέου, γιατί - λέει - το σημερινό σύστημα έχει προβλήματα «διαφάνειας» και «αποτελεσματικότητας».


Γρηγοριάδης Κώστας

Ακόμη και αν προσπεράσουμε το γεγονός ότι με το ίδιο περίπου σύστημα είχαν συνταχθεί και οι προϋπολογισμοί του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούμε παρά να σχολιάσουμε ότι σε έναν προϋπολογισμό το ...περιεχόμενο είναι που έχει σημασία. Και δυστυχώς στο ζήτημα αυτό ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν καμία πραγματική διαφωνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ