Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Σταθερά στην ίδια πολιτική με τη ΝΔ

Οσο και αν επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ να ...πείσει ότι η πολιτική του διαφέρει απ' αυτήν της κυβέρνησης, η σύμπλευση της στρατηγικής τους σε κεντρικούς τομείς έρχεται να αποκαλύψει την κοινή πολιτική τους. Ο Γ. Παπανδρέου, με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», τάχτηκε υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα και της αναθεώρησης του άρθρου 16, υπογραμμίζοντας: «Η θέση μας είναι καθαρή. Είμαστε υπέρ της αλλαγής του άρθρου 16», είπε και με έμφαση πρόσθεσε: «Αυτή είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ». Η ίδρυση, τόνισε ο Γ. Παπανδρέου - στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ - «μη κρατικών πανεπιστημίων αποτελεί ομόφωνη απόφαση του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ»...

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζοντας ότι κεντρική πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι η ακόμα παραπέρα συρρίκνωση του «κοινωνικού κράτους», επισήμανε: «Πρέπει να πάμε σε μια λογική όχι δημόσιου χαρακτήρα, αλλά δημόσιου συμφέροντος. Καμιά φορά ταυτίζουμε το προοδευτικό με το δημόσιο χαρακτήρα. Εγώ λέω να προασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον. Το δημόσιο συμφέρον δε σημαίνει ότι υπηρετείται αναγκαστικά από το κράτος. Μπορεί να υπηρετείται και με κανόνες που βάζεις στην αγορά».

Ακριβώς αυτήν την πολιτική, που κινείται σε αντιδραστική κατεύθυνση, υλοποιεί τις κατευθύνσεις της στρατηγικής της Λισαβόνας και της ΕΕ, παρουσίασε χτες η υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Β. Παπανδρέου, παρουσιάζοντας, σε ειδική εκδήλωση, την πρόταση του κόμματος «για το πώς θα πρέπει να συντάσσεται και να υλοποιείται ο Προϋπολογισμός».

Τονίζοντας ότι κεντρικός στόχος του Προϋπολογισμού πρέπει να είναι η «τήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας», ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι η περικοπή των κοινωνικών δαπανών.

Η Β. Παπανδρέου ανέφερε ότι για να τηρείται ο προϋπολογισμός χρειάζεται «η παραγωγή των υπηρεσιών να γίνεται στο χαμηλότερο δυνατό κόστος»... και να υπάρχει «αποδοτικότητα των δαπανών». Πρέπει οι προϋπολογισμοί να γίνουν «εργαλεία διαχείρισης και να μπαίνουν σαφείς στόχοι και δείκτες αξιολόγησης του αποτελέσματος».

Εξάλλου χτες το ΠΑΣΟΚ, «ξεχνώντας» προφανώς ότι η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει το δικό του έργο ξεπουλήματος του ΟΤΕ, μίλησε για «πραξικόπημα» στις διαδικασίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε θέση μάχης τα εσωκομματικά στρατόπεδα (2011-11-23 00:00:00.0)
ΝεοδημοκρατικοΠΑΣΟΚικό δίκιο... (2008-07-30 00:00:00.0)
Πλήρης ταύτιση με ΝΔ (2007-12-15 00:00:00.0)
Ανακάλυψαν την ταξική κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής! (2006-11-16 00:00:00.0)
Βαλτώσαμε... (2005-10-27 00:00:00.0)
Ζητά συζήτηση στη Βουλή για τη «Δημόσια Διοίκηση» (2005-05-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ