Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ρίχνει νερό στον κυβερνητικό μύλο

Υπενθυμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ από τον περασμένο Μάη έχει απευθύνει πρόταση, για να «ξεκινήσει διάλογος» για ένα «νέο εκλογικό σύστημα», ο Γ. Παπανδρέου έριξε «νερό στο μύλο» της κυβέρνησης και ενίσχυσε τις προτάσεις κυβερνητικών στελεχών που ζητούν εδώ και τώρα «αλλαγή» του εκλογικού νόμου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας το προηγούμενο Σάββατο στη συνέλευση του συμβουλίου απόδημου ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη ενέταξε το θέμα της «επιστολικής ψήφου» των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό σε μια γενικότερη διαδικασία ενόψει και της συνταγματικής αναθεώρησης για συνολική αλλαγή του εκλογικού νόμου. Ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος τον προηγούμενο Μάη είχε προτείνει να αλλάξει το εκλογικό σύστημα σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση, προτείνοντας ένα σύστημα που «θα συνδυάζει το σταυρό με τη λίστα και τις μονοεδρικές περιφέρειες με τις ευρείες», υιοθετώντας το «γερμανικό μοντέλο», κάλεσε ουσιαστικά την κυβέρνηση να αναλάβει την ...πρωτοβουλία και να προτείνει αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Εξάλλου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάχτηκε υπέρ της προώθησης της επιστολικής ψήφου, τονίζοντας μάλιστα ότι «το ΠΑΣΟΚ θα κατοχύρωνε το δικαίωμα ψήφου στους απόδημους από τις εκλογές του 2008, αν ήταν στην κυβέρνηση και όχι από τις μεθεπόμενες εκλογές».

Χτες, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης περί αλλαγής του εκλογικού νόμου υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει καμιά συζήτηση για τον εκλογικό νόμο». Ο ίδιος, βέβαια, απέδωσε τη μη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στο γεγονός ότι «πρόκειται για τεχνάσματα της ΝΔ, η οποία έχει την απαρχή ενός πανικού ως προς τις πολιτικές εξελίξεις και χρησιμοποιεί και τον εκλογικό νόμο». Την ίδια στιγμή, με συνέντευξή του στα «ΝΕΑ», ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Δ. Ρέππας, δήλωσε ότι «βλέπει» πρόωρες εκλογές την Ανοιξη, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα επιχειρήσει να αιφνιδιάσει, επικαλούμενη κρίση στα ζητήματα της Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ