Σάββατο 28 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Ζητά συζήτηση στη Βουλή για τη «Δημόσια Διοίκηση»

Να πραγματοποιηθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων για τη «Δημόσια Διοίκηση», ζήτησε ο Γ. Παπανδρέου, με επιστολή που έστειλε χτες στην Πρόεδρο της Βουλής, Αννα Μπενάκη -Ψαρούδα.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για χάσμα ανάμεσα στις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης και την πράξη της και την κατηγορεί «για κομματισμό, αναξιοκρατία και μικροκομματικά συμφέροντα». Η κυβέρνηση, αναφέρει ο Γ. Παπανδρέου «επιχειρεί την άλωση της Δημόσιας Διοίκησης με γνώμονα το μικροκομματικό και όχι το γενικό συμφέρον» και προσθέτει ότι «η ισονομία, η αξιοκρατία, η διαφάνεια αποδεικνύεται καθημερινά ότι είναι για την κυβέρνηση της ΝΔ λέξεις κενές περιεχομένου».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ...ανακάλυψε ότι ο «τόπος έχει, ανάγκη μια Δημόσια Διοίκηση που θα ξεπεράσει οριστικά χρόνια προβλήματά της και θα οργανωθεί με το βλέμμα στο μέλλον και όχι στο παρελθόν». Βέβαια, ο ίδιος δε σημείωσε πουθενά ότι στη ...συγκρότηση του «κομματικού κράτους», συνετέλεσαν τα μέγιστα τόσο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, με τους εκπροσώπους του δικομματισμού να αναγνωρίζουν αδιαφανείς διαδικασίες μόνο όταν δε βρίσκονταν στην εξουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ