Σάββατο 28 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Τη Δευτέρα ο απεσταλμένος

Με ενδιαφέρον αναμένουν στην Κύπρο την επίσκεψη του απεσταλμένου του Κόφι Ανάν για το Κυπριακό, Κίραν Πρέντεργκαστ. Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι ο απεσταλμένος δεν έχει εξουσιοδοτηθεί να μεταφέρει τις απόψεις της ελληνικής πλευράς στην τουρκική, αλλά πρόσθεσε ότι επαφίεται στη διακριτική του ευχέρεια να το πράξει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι οι επαφές του Πρέντεργκαστ δεν έχουν τη μορφή εκ του σύνεγγυς συνομιλιών. Είπε επίσης ότι εκείνο το οποίο επιδιώκεται είναι η διερεύνηση των δυνατοτήτων επανέναρξης συνομιλιών. Ανέφερε ότι ο Πρέντεργκαστ, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στο τρίγωνο Λευκωσίας - Αθήνας - Αγκυρας, θα επιστρέψει στη Νέα Υόρκη για να ενημερώσει τον Γενικό Γραμματέα, ο οποίος και έχει την ευθύνη, όποτε ο ίδιος κρίνει, να καλέσει τις δύο πλευρές σε συνομιλίες, ασκώντας τις καλές του υπηρεσίες.

Ο Κίραν Πρέντεργκαστ θα βρίσκεται στην Κύπρο το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας και κατά την παραμονή του στο νησί θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο και τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Επαφές θα έχει και με τους πολιτικούς ηγέτες των δύο κοινοτήτων. Την Πέμπτη 2 Ιουνίου θα μεταβεί στην Αθήνα και ακολούθως στην Αγκυρα. Στη Νέα Υόρκη θα επιστρέψει στις 7 Ιουνίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ