Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΙΑΒΑΣΗ»
ΟΧΙ στον κοινωνικό αποκλεισμό

Σε προσπάθειες κοινωνικού αποκλεισμού νέων ανθρώπων που δίνουν τη μάχη για την απεξάρτηση, επιδίδονται τρεις κάτοικοι της περιοχής της πλατείας Αμερικής, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μεταστέγαση υπηρεσιών του θεραπευτικού προγράμματος «Διάβαση» του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

Να σημειωθεί ότι η «Διάβαση» λειτουργεί στην περιοχή από το 1990 με δίκτυο υπηρεσιών που περιλαμβάνει μονάδες συμβουλευτικής, θεραπείας και επανένταξης για χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους, σε ιδιόκτητο κτίριο στην οδό Σταυροπούλου 29 και σε ενοικιαζόμενα κτίρια στη Σταυροπούλου 15 και 17β. Λόγω της λήξης των υφιστάμενων μισθώσεων στα ενοικιαζόμενα κτίρια, αναζητείται στην ευρύτερη περιοχή χώρος κατάλληλος για την προσωρινή μεταστέγασή τους, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του ιδιόκτητου ακινήτου στην οδό Θήρας 63 και 65. Ετσι η μεταστέγαση δε θα επιβαρύνει την περιοχή με δημιουργία νέων προγραμμάτων, όπως ισχυρίζονται κάτοικοι.

Να σημειωθεί ότι οι μονάδες αυτές επειδή δε χορηγούν φαρμακευτικές ουσίες, ουδέποτε δημιούργησαν προβλήματα στην περιοχή, σχετιζόμενα με τη χρήση ουσιών (πιάτσα κλπ). Αυτό ισχύει και πανελλαδικά για τις πάνω από 70 μονάδες του ΚΕΘΕΑ, οι περισσότερες από τις οποίες λειτουργούν σε αστικά κέντρα, δίπλα σε κατοικίες κλπ.

Το θέμα ήταν να συζητηθεί στο 6ο Διαμερισματικό Συμβούλιο του Δήμου Αθήνας, αλλά αναβλήθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ