Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΘΗΝΑΣ: Ξεκίνησαν χτες στα γραφεία του σωματείου (Κάνιγγος 27) και ολοκληρώνονται στις 19 Δεκέμβρη οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ενωση Λογιστών Αθήνας. Μέχρι και την Παρασκευή, οι λογιστές θα ψηφίζουν από τη 1 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. Οι αρχαιρεσίες θα συνεχιστούν την Κυριακή 17/12 (11 π.μ. - 6 μ.μ.) και την Τρίτη 19/12 (1 μ.μ. - 8 μ.μ). Οι λογιστές θα πρέπει να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο και την αστυνομική τους ταυτότητα.

ΟΤΑ: Εως και τις 19 Δεκέμβρη θα διαρκέσουν οι εκλογές αντιπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΥΣ) των ΟΤΑ. Η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εργαζομένων» καλεί τους εργαζόμενους να στηρίξουν μαζικά τα ψηφοδέλτιά της, για την προώθηση αιτημάτων, όπως: την πλειοψηφία στα ΥΣ να έχουν οι εργαζόμενοι, να είναι ανακλητά τα μέλη τους, να δίνουν λόγο στο συνδικαλιστικό κίνημα και να καταργηθεί το απόρρητο των ΥΣ.

ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Με υπετριπλασιασμό της συμμετοχής, ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στο Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Εύβοιας. Ψήφισαν 103 εργαζόμενοι (από 32 το 2003) και το μοναδικό ψηφοδέλτιο των ταξικών δυνάμεων κατέλαβε όλες τις έδρες του 7μελούς ΔΣ. Για αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας ψήφισαν 80 (εκλέχτηκαν 2 αντιπρόσωποι και ένας αντιπρόσωπος για την ΠΟΕΜ).

«ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ»: Απλήρωτοι είναι εδώ και τέσσερις μήνες οι εργαζόμενοι στις δύο δομές «Περιβολάκι», που προσφέρει υπηρεσίες για την ψυχική υγεία του παιδιού. Χτες οι εργαζόμενοι έκαναν διαμαρτυρία έξω απ' το υπουργείο Υγείας και αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με την ειδική γραμματέα Ψυχικής Υγείας Μαρίας Τροχάνη, η οποία τους υποσχέθηκε πρόσθετη αύξηση των κονδυλίων κατά 10%, που όμως δε διασφαλίζει τις πληρωμές των εργαζομένων και τη λειτουργία των δομών.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: Σε αποχή από τις εκτός έδρας μετακινήσεις τους έχουν προχωρήσει από τις 16 Νοέμβρη οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες - Δωδεκάνησα με έδρα τη Σύρο), διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, την πρόσληψη προσωπικού, αύξηση της αποζημίωσης για τις εκτός έδρας εργασίες, λύση στο στεγαστικό κ.ά.

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες έχουν προχωρήσει από τις 4 Δεκέμβρη οι μηχανικοί δημόσιοι υπάλληλοι στο νομό Κυκλάδων, με αίτημα τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στις Πολεοδομίες του νομού, την αύξηση της αποζημίωσης για τις εκτός έδρας εργασίες, πρόσληψη προσωπικού κ.ά.

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ: Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία όλης της χώρας σήμερα, λόγω της 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας που κήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις πληρωμές των φαρμακείων από τον Οργανισμό Περίθαλψης Δημοσίων Υπαλλήλων και τις απαράδεκτες ρυθμίσεις που αποφάσισε το ΤΣΑΥ στο ασφαλιστικό καθεστώς όλων των υγειονομικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ