Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
Κακοτεχνίες που βγάζουν μάτι

Γενική Συνέλευση για τον προγραμματισμό των παραπέρα ενεργειών τους, μετά την άρνηση του προέδρου του ΟΕΚ να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την επίλυση των προβλημάτων που αποκαλύφθηκαν με την παράδοση των εργατικών κατοικιών, αποφάσισε να πραγματοποιήσει η Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή του Συλλόγου Οικιστών Εργατικών Κατοικιών Κοζάνης. Η ΓΣ θα γίνει σήμερα Τρίτη, στις 8.30 μ.μ., στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Η κλήρωση για τους δικαιούχους έγινε το Μάη του 2005 και μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις τελικά δόθηκαν προεκλογικά και εσπευσμένα. Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι - δικαιούχοι, αυτό που αποκαλύφθηκε στις νέες εργατικές κατοικίες της Κοζάνης είναι ένα «κατασκευαστικό σκάνδαλο». Ειδικότερα, στα 70 σπίτια που παραδόθηκαν από την τελευταία εργολαβία, την οποία είχε αναλάβει η κατασκευαστική «ΑΙΑΣ», διαπιστώθηκαν υψομετρικές διαφορές στα πατώματα μέχρι και 4 εκατοστά, στα σκαλοπάτια της εσωτερικής σκάλας μέχρι 5 εκατοστά (το ύψος κάθε σκαλοπατιού κυμαίνεται από 16 έως και 22 εκατοστά), στραβά ντουβάρια, κλπ. Πολλές κακοτεχνίες, όχι όμως αυτού του μεγέθους, είχαν και τα υπόλοιπα σπίτια που είχαν αναλάβει οι κατασκευαστικές «Εργων Διεθνής» και «Αθωνική».

Επίσης δεν έχει προβλεφτεί η δημιουργία των αναγκαίων υποδομών, για τη λειτουργία καταστημάτων και χώρων συνάθροισης, ηλεκτροφωτισμό στον περιβάλλοντα χώρο και τους δρόμους. Υποδομές που υπάρχουν σε κάθε οικισμό εργατικών κατοικιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ