Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ
Επιχειρηματική πειρατεία σε βάρος της δημόσιας υγείας

Στην ασύδοτη επιχειρηματική δράση στο πεδίο της αποκατάστασης και στις αλυσίδες γυμναστηρίων, κέντρων αδυνατίσματος και ομορφιάς, με επικίνδυνες επιπτώσεις σε εκείνους που καταφεύγουν σ' αυτά πληρώνοντας μάλιστα απίστευτα ποσά, οδηγεί το Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) 219/2006 για τα ιδιωτικά γυμναστήρια. Ταυτόχρονα μέσα απ' αυτή τη δραστηριότητα συνθλίβονται τα επαγγέλματα των φυσικοθεραπευτών, των διαιτολόγων και των αισθητικών, καθώς εκχωρούνται τα δικαιώματά τους σε πτυχιούχους που δεν έχουν καμιά σχέση με τα επαγγέλματα υγείας, με αποτέλεσμα να μπαίνει σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.

Τα παραπάνω κατάγγειλαν χτες σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι Πανελλήνιοι Σύλλογοι Φυσικοθεραπευτών και Διαιτολόγων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδας ζητώντας ταυτόχρονα την άμεση απόσυρση του ΠΔ 219/2006. Η κυβέρνηση νομιμοποιεί την πειρατική πρακτική πολλών επιχειρηματιών του χώρου του αδυνατίσματος και της αισθητικής, ενώ μεταβάλλουν τα γυμναστήρια σε χώρους υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επισημάνθηκε στη συνέντευξη Τύπου.

Ανάμεσα στις πολλές πειρατικές πράξεις αναφέρθηκαν και τα εξής:

  • Γυναίκα με βηματοδότη μπήκε σε πρόγραμμα ηλεκτροθεραπείας για αδυνάτισμα! Κι όταν κάποιος απ' τους εργαζόμενους υπογράμμισε στο διευθυντή της επιχείρησης ότι αυτό απαγορεύεται, εκείνος του είπε να καλύψει με σελοφάν το ηλεκτρόδιο και να αποσυνδέσει το μηχάνημα, διατηρώντας μόνο τα λαμπάκια που ανάβουν για να νομίζει η γυμναζόμενη ότι λειτουργεί το μηχάνημα! Και τούτο γιατί η γυμναζόμενη είχε συμβόλαιο 10.000 ευρώ για 15 συνεδρίες!!!
  • Βάζουν στα γυμναστήρια ανθρώπους με εγκεφαλικά ή με ρήξη χιαστών χωρίς κανένα έλεγχο.
  • Παρατηρείται ευρέως νευρική ανορεξία και διαταραχή του γυναικείου κύκλου σε νέες κοπέλες μετά από εξαντλητικές δίαιτες που είναι χειρότερες από «απεργίες πείνας» ή από στρεβλή διατροφή με διάφορα σκευάσματα που ψευδεπίγραφα ονομάζονται υγιεινά...

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ