Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΖΩΝΗΣ
Κόλλησαν στον τοίχο εργολάβο της ΛΑΡΚΟ

Τον υποχρέωσαν να επαναπροσλάβει εργαζόμενο που είχε απολύσει επειδή συμμετείχε στις εκλογές του ταξικού του σωματείου

Στα «χέρια» του ταξικών δυνάμεων του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης «έπεσε» η εταιρεία ΤΕΚΝΟΣΤΥΛ, η οποία ανήκει στους «μόνιμους» εργολάβους που δραστηριοποιούνται στη ΛΑΡΚΟ. Η εν λόγω εταιρεία, συμμετέχοντας ενεργά στην επιχείρηση επιβολής κλίματος τρομοκρατίας στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, επιδιώκοντας να σπάσει το αγωνιστικό μέτωπο που έχουν αναπτύξει εκεί οι εργαζόμενοι, στις 4 Δεκέμβρη απέλυσε τον μεταλλεργάτη Π. Πολίτη, επειδή ήταν υποψήφιος στις εκλογές του ταξικού Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας. Η ΤΕΚΝΟΣΤΥΛ, των εργολάβων Φίλη - Καμπούρη, την περασμένη βδομάδα ανέλαβε τις επισκευαστικές εργασίες ενός γκαζάδικου πλοίου στη ναυπηγοεπισκευαστική βάση του Νέου Μόλου Δραπετσώνας. Η παρουσία της εκεί σήμανε συναγερμό στο Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά και στα σωματεία της Ζώνης.

Αμέσως στάλθηκε τελεσίγραφο στην εταιρεία ότι αν μέχρι και χτες Δευτέρα δεν επαναπροσληφθεί ο Π. Πολίτης στο συνεργείο της ΛΑΡΚΟ, θα αντιμετώπιζε την απεργία διαρκείας που θα κήρυττε το κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, αλλά και τα σωματεία της Ζώνης στα συνεργεία της. Κάτω από την αποφασιστικότητα των σωματείων, ο Π. Πολίτης χτες το πρωί έπιασε ξανά κανονικά δουλιά στη ΛΑΡΚΟ.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Σωτήρης Πουλικόγιαννης δήλωσε σχετικά στο «Ρ»: «Για το Συνδικάτο και τα σωματεία της Ζώνης ήταν υποχρέωσή μας να σταθούμε στο πλευρό των συναδέλφων μας. Σε καμιά περίπτωση δε θα μπορούσαμε να εργαστούμε στην επιχείρηση, γνωρίζοντας ότι είχε απολύσει συνάδελφο επειδή ήταν υποψήφιος στις εκλογές του σωματείου του. Τις κατακτήσεις μας δεν τις διαπραγματευόμαστε. Αναδεικνύεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι η ταξική σύγκρουση είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να δώσει λύσεις στα αιτήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων σήμερα. Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και από αυτό το περιστατικό, για την αναγκαιότητα της αλλαγής των συσχετισμών δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα υπέρ των ταξικών δυνάμεων, αλλά και σε όλα τα επίπεδα. Να αναλογιστούν τις δυνατότητες που θα είχαν οι εργαζόμενοι και στη ΛΑΡΚΟ, αν το Εργατικό Κέντρο της περιοχής και το εργοστασιακό σωματείο ήταν στο πλευρό των εργαζομένων και η μάχη δινόταν από κοινού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες οι εργαζόμενοι στη Ζώνη (2024-05-22 00:00:00.0)
Ανάγκη να γίνουν θαρραλέα βήματα στην οργάνωση των εργαζομένων του κλάδου σε γραμμή ρήξης (2020-06-27 00:00:00.0)
Στάσεις εργασίας για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης (2018-05-04 00:00:00.0)
Διαρκής απειλή για τους εργαζόμενους οι ελλείψεις σε μέτρα υγείας και ασφάλειας (2018-01-18 00:00:00.0)
Οχι άλλο αίμα, ξεσηκωθείτε! (2009-08-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ