Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οχι άλλο αίμα, ξεσηκωθείτε!

Μαζική και γεμάτη οργή η χτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Λάρυμνα

Με τη δυναμική τους παρουσία καταδίκασαν το νέο εργοδοτικό έγκλημα

Eurokinissi

Με τη δυναμική τους παρουσία καταδίκασαν το νέο εργοδοτικό έγκλημα
Μαζικά διαδήλωσαν χτες το απόγευμα εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και οι κάτοικοι της Λάρυμνας, έχοντας στο πλευρό τους ταξικά σωματεία και εργαζόμενους της περιοχής, σε μια συγκέντρωση, όπου - λίγο μετά την κηδεία του νεαρού εργάτη που έγινε στο χωριό Νέο Κόκκινο - η οργή και η αγανάκτηση ξεχείλιζε. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης με συνθήματα όπως «Αγώνας ταξικός θα είναι η απάντηση από δω και μπρος» και «Εργάτη πολέμα σου πίνουνε το αίμα».

Εργαζόμενοι του εργοστασίου, κάτοικοι και νεολαίοι συγκεντρώθηκαν χτες το απόγευμα στην παραλία της Λάρυμνας και με φόντο το «κάτεργο» της ΛΑΡΚΟ καταδίκασαν τα εργοδοτικά εγκλήματα σε βάρος της εργατικής τάξης. Απέναντι από το εργοστάσιο αναρτήθηκε πανό του ΠΑΜΕ που έγραφε: «Εργαζόμενοι ξεσηκωθείτε! Οχι άλλο αίμα».

Ολος αυτός ο θρήνος είναι για μερικές χιλιάδες ευρώ που δεν έδωσε η εργοδοσία στο όνομα της μείωσης του κόστους λειτουργίας και σαν τραγική της πορείας ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ, σημείωσε ο Παναγιώτης Πολίτης, εργαζόμενος σε εργολαβία της ΛΑΡΚΟ και γραμματέας του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, αναδεικνύοντας τις σκληρές συνθήκες εργασίας, χωρίς μέτρα ασφάλειας, για ένα μεροκάματο που δε φτάνει να ζήσουν.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Γιώργος Νυδριώτης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, απολυμένος από τη ΛΑΡΚΟ. Χαιρέτισε ο Δημήτρης Τσουμπρής, εκ μέρους του ΠΑΜΕ, και η ΟΓΕ, ενώ διαβάστηκε ψήφισμα από το σωματείο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Ιδιαίτερη στιγμή της συγκέντρωσης η ομιλία μιας νέας κοπέλας από το Μαρτίνο, που είπε: «Δε θα περιμένουμε να έρθουν μια μέρα και να μας πουν σκοτώθηκε ο αδελφός σου, ο άντρας, ο πατέρας σου. Πρέπει να ξεσηκωθούμε πρώτες εμείς!».

Το νέο «ατύχημα» έχει πυροδοτήσει τις οργισμένες αντιδράσεις των ταξικών συνδικάτων. Με ανακοινώσεις τους η ΟΕΦΣΕΕ, το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αττικής καταγγέλλουν το έγκλημα και καλούν τους εργάτες να οργανωθούν στα συνδικάτα για να επιβάλουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Αντίστοιχο κάλεσμα απηύθυνε το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», που χτες έκανε περιοδείες στα εργοστάσια «Δρακουλάκης» και «Καούσης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικά απαντούν στις νέες απολύσεις και την εκποίηση έναντι «πινακίου φακής» (2022-11-24 00:00:00.0)
Αύριο η μεγάλη συναυλία - σταθμός στον αγώνα τους (2021-07-28 00:00:00.0)
Στις 10 Ιούνη όλοι στην πύλη της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα (2021-06-09 00:00:00.0)
Κάλεσμα ξεσηκωμού μπροστά στην απεργιακή συγκέντρωση του Σαββάτου (2020-10-13 00:00:00.0)
Ξεκινούν σήμερα οι αρχαιρεσίες (2020-07-29 00:00:00.0)
Αγωνιστικές δράσεις μπροστά στην απεργία (2020-02-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ