Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης 2009
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ
Να φτάσει παντού το κάλεσμα της αντεπίθεσης

Μέτρα για την επιτυχία του συλλαλητηρίου συζητήθηκαν στη χτεσινή συνεδρίαση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, που έγινε με τη σημαντική συμμετοχή εκπροσώπων συνδικάτων διαφόρων κλάδων

Στιγμιότυπο από το συλλαλητήριο των ταξικών δυνάμεων στη ΔΕΘ, το 2008
Στιγμιότυπο από το συλλαλητήριο των ταξικών δυνάμεων στη ΔΕΘ, το 2008
Με στόχο να φτάσει παντού, σε όλους τους εργαζόμενους, σε κάθε χώρο δουλειάς και κατοικίας, το σάλπισμα αντεπίθεσης του ΠΑΜΕ και το κάλεσμα το πανεργατικό συλλαλητήριο, που οργανώνει το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη στα εγκαίνια της ΔΕΘ, να γίνει βήμα αποφασιστικής καταδίκης της πολιτικής του κεφαλαίου και των κομμάτων του, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι ταξικές δυνάμεις συνεχίζουν την πανεξόρμηση στο λαό της Θεσσαλονίκης.

Στη χτεσινή συνεδρίαση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, που έγινε με τη σημαντική συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων από διάφορους κλάδους και τόπους δουλειάς, συζητήθηκε το πολιτικό και οργανωτικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θα ξεδιπλωθεί η δράση των ταξικών συνδικάτων το επόμενο διάστημα με πρώτο μεγάλο σταθμό το συλλαλητήριο στις 5 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Συντριβανίου.

Στις 4 Σεπτέμβρη, στις 12 μ., η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του ΕΚΘ, όπου θα παρουσιάσει το διεκδικητικό πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Παρουσιάζοντας την εισήγηση στη συνεδρίαση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία του φετινού συλλαλητηρίου που πραγματοποιείται σε μια περίοδο όπου οι εργαζόμενοι βιώνουν τις επιπτώσεις της κρίσης και την ένταση της αντεργατικής επίθεσης που εκδηλώνεται και σε νομοθετικό επίπεδο, αλλά και μέσα στους χώρους εργασίας με απολύσεις, λουκέτα, διαθεσιμότητες, 4ήμερη εκ περιτροπής εργασία, μείωση μισθών κλπ. Ξεκαθάρισε πως οι ταξικές δυνάμεις πρέπει να πρωτοστατήσουν στην απόκρουση της νέας χειρότερης επίθεσης που προετοιμάζεται στη βάση των κεντρικών κατευθύνσεων της ΕΕ και θα την υλοποιήσει όποιο από τα κόμματα του κεφαλαίου αναλάβει την κυβέρνηση. Γι' αυτό τόνισε πως μέσα από κάθε δράση των ταξικών δυνάμεων πρέπει να αποκαλύπτεται στους εργαζόμενους ότι είτε με ΝΔ είτε με ΠΑΣΟΚ έρχονται χειρότερες μέρες. Παράλληλα να αποκαλύπτονται οι ευθύνες του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, η ανάγκη να δυναμώσει το ΠΑΜΕ. Να μπαίνει στη συζήτηση η ανάγκη η εργατική τάξη ως ενιαία τάξη να απαντήσει πολιτικά, διεκδικώντας ανάπτυξη σε όφελός της και μια εξουσία που θα εξασφαλίζει αυτόν το δρόμο.

Από τη χτεσινή διευρυμένη συνεδρίαση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ για την οργάνωση της δράσης

Motion Team

Από τη χτεσινή διευρυμένη συνεδρίαση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ για την οργάνωση της δράσης
Μέσα από τη συζήτηση που ακολούθησε και τις τοποθετήσεις των συνδικαλιστών μεταφέρθηκε η αισιοδοξία που αναδεικνύεται από τη μέχρι τώρα πορεία της πανεξόρμησης σε χώρους δουλειάς. Οπως σημειώθηκε, εκφράζεται ολοένα και πιο καθαρά η απόφαση εργαζομένων να συσπειρωθούν στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων.

Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη τις επόμενες μέρες να ενταθεί η δουλειά ώστε να φτάσει το κάλεσμα του ΠΑΜΕ σε όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους δουλειάς, σε νέους χώρους, στις λαϊκές συνοικίες σε συνεργασία με τους φορείς της γειτονιάς, μέσα από εξορμήσεις, πικετοφορίες με κάθε μορφή.

Στην Ξάνθη

Πλατιά σύσκεψη συνδικάτων, συνδικαλιστών, εργαζομένων για την προετοιμασία της κινητοποίησης στα εγκαίνια της ΔΕΘ, διοργανώνει η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ, τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Ξανθίππειο».

Για τη μετακίνηση των εργαζομένων που θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 5 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη, θα ξεκινήσουν λεωφορεία στις 2.30 το μεσημέρι από την πλατεία Ελευθερίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κίνημα αντίστασης στα βάρβαρα μέτρα (2011-09-06 00:00:00.0)
Βήμα κλιμάκωσης και πολιτικοποίησης της πάλης (2008-08-27 00:00:00.0)
Σύσκεψη σήμερα για το συλλαλητήριο (2008-08-26 00:00:00.0)
Κάλεσμα συστράτευσης από τους απόμαχους της δουλιάς (2007-08-30 00:00:00.0)
Προετοιμασίες για το ταξικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ (2006-08-30 00:00:00.0)
Στο «φόρτε» οι προετοιμασίες (2005-09-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ