Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΕΘ
Κίνημα αντίστασης στα βάρβαρα μέτρα

Συνεδρίασε χτες η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ ενόψει των συλλαλητηρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

«Ο,τι αφορά τη ζωή του λαού είναι αιτία σύγκρουσης για τις ταξικές δυνάμεις. Αποτελεί βάση συσπείρωσης και αγώνα».

Με αυτή την ξεκάθαρη κατεύθυνση η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ συζήτησε χτες τα βασικά ζητήματα και σχεδίασε τη δράση του Μετώπου για το επόμενο διάστημα, καθώς και τις θέσεις του με το διεκδικητικό πλαίσιο που θα παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη ενόψει και του συλλαλητηρίου το Σάββατο στη ΔΕΘ.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκτίμησε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα η επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου στα δικαιώματα της εργατικής τάξης θα οξυνθεί, η καπιταλιστική κρίση θα βαθύνει και αυτό που απαιτείται τώρα, είναι ένα κίνημα αντίστασης, παρεμπόδισης και ανάσχεσης των βάρβαρων καπιταλιστικών μέτρων. Γι' αυτό, όπως υπογράμμισαν τα μέλη της Γραμματείας, η επίθεση που ξεδιπλώθηκε ενάντια στο ΠΑΜΕ και στη δράση του, από διάφορα κέντρα και αστικά ΜΜΕ, μόνο τυχαία δεν είναι. Εκφράζει την ανησυχία των εχθρών της εργατικής τάξης απέναντι σε μια δύναμη που παλεύει με ξεκάθαρους ταξικούς όρους, ένα κίνημα που μάχεται και αντιστέκεται και χαλάει με τη δράση του αυτή τη «σούπα της συναίνεσης», που πλασάρει η πλουτοκρατία και παρέχουν απλόχερα οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Η επιθετικότητα αυτή του κεφαλαίου προδιαγράφει μια βαθιά αντιδραστική εξέλιξη, που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή και το μέλλον της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, της πλειοψηφίας του λαού, το μέλλον του τόπου.

Η απάντηση σε αυτή την επιθετικότητα είναι η συγκρότηση ενός κινήματος άρνησης και απειθαρχίας στην προσπάθεια της πλουτοκρατίας και των πολιτικών δυνάμεων που την υπηρετούν να πληρώσει ο λαός τα βάρη της κρίσης. Η διεκδίκηση «να πληρώσουν τα μονοπώλια».

Οπλο σε αυτό τον αγώνα είναι η οργάνωση της εργατικής τάξης και των συμμάχων της σε κάθε τόπο δουλειάς. Η συγκρότηση σε κάθε εργοστάσιο, επιχείρηση, κλάδο, στη συνοικία, στο σχολείο και στο χωράφι, ενός πυρήνα των ταξικών δυνάμεων, που θα παλεύει, θα μάχεται καθημερινά, θα ενημερώνει πλατιά τους εργαζόμενους και θα συσπειρώνει γύρω από το ταξικό πλαίσιο ευρύτερες δυνάμεις εργαζομένων.

Πανεξόρμηση στη Θεσσαλονίκη

Παράλληλα με την οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης, στις γειτονιές, για τις επιπτώσεις από την επίθεση της εργοδοσίας και την πολιτική της κυβέρνησης, οι ταξικές δυνάμεις δίνουν τη μάχη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους.

Χτες, κλιμάκιο στελεχών του ΠΑΜΕ και του Σωματείου Εργολαβικών Καθαριστών και Φυλάκων βρέθηκε στο πλευρό των εργολαβικών καθαριστριών της «ΟΙΚΟΜΕΤ», που απασχολούνται στον ΟΣΕ και είναι 4 μήνες απλήρωτες. Μαζί πραγματοποίησαν δυναμική παρέμβαση στην εργοδοσία και απαίτησαν καταβολή των δεδουλευμένων και εφαρμογή της ΣΣΕ. Στην αδιαλλαξία που επέδειξε η εργοδοσία, αποφάσισαν να απαντήσουν ξεκινώντας επίσχεση εργασίας, ενώ προετοιμάζουν και τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Συνεχίστηκαν και χτες οι περιοδείες σε χώρους δουλειάς. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ήταν το κλίμα που εκφράστηκε στο εργοτάξιο αρχιτεκτονικού και στην κεντρική βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο εργοστάσιο «Πρίσμα» και στο εργοστάσιο της «Σουρωτής».

Σήμερα, Τρίτη, προγραμματίζονται περιοδείες στην πολεοδομία του Δήμου Θεσσαλονίκης και στα εργοτάξια καθαριότητας Αλεξανδρείας, Ολυμπιάδος, πρασίνου στη ΧΑΝΘ. Επίσης, στα εργοστάσια «ΒΕΛΛΗΣ», «ΒΕΡΝΙΚΟΛ», «ΑΒΑΝΚΟ», στις μεταφορικές στο Καλοχώρι και στο «Ζορπίδη». Κοινή εξόρμηση στα καταστήματα του κέντρου Θεσσαλονίκης και τη Λαχαναγορά προγραμματίζουν η ΠΑΣΕΒΕ και το ΠΑΜΕ.

Σήμερα, Τρίτη, στις 6 μ.μ., θα γίνουν πικετοφορίες σε Τούμπα Θεσσαλονίκης, Συκιές και Καλαμαριά.

Επίσης, σήμερα, στις 7 μ.μ., θα γίνουν συσκέψεις της επιτροπής αγώνα ανέργων Πολίχνης και του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας, για την προετοιμασία της συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ