Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μέτρα και τρομοκράτηση πάνε μαζί

Στοχευμένες διαρροές για χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή για να προχωρήσει το πρόγραμμα των βάρβαρων μέτρων

Γενικός ξεσηκωμός του λαού και οργάνωση στους τόπους δουλειάς και τις εργατογειτονιές, με σύνθημα την ανυπακοή και την αντεπίθεση
Γενικός ξεσηκωμός του λαού και οργάνωση στους τόπους δουλειάς και τις εργατογειτονιές, με σύνθημα την ανυπακοή και την αντεπίθεση
Δεκαήμερο άγριας επίθεσης στα λαϊκά στρώματα ετοιμάζει η κυβέρνηση με την κατάθεση μπαράζ νομοσχεδίων. Σήμερα συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο, όπου θα ληφθούν «αποφάσεις για την προώθηση των διαρθρωτικών τομών» που συμπεριλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τους εφαρμοστικούς νόμους. Την παρουσίαση των ανατροπών που θα προωθήσει τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα κάνει ο υπουργός Οικονομικών Ευαγ. Βενιζέλος, ο οποίος προχτές δήλωσε: «Αυτά που δεν κάναμε χρόνια πρέπει οικειοθελώς να γίνουν τώρα σε ελάχιστο χρόνο».

Την ίδια ώρα, κυβερνητικά στελέχη επαναφέρουν τα τρομοκρατικά ψευτοδιλήμματα για πτώχευση και έξοδο της χώρας, σενάρια που, εκτός όλων των άλλων, αντανακλούν και συμφέροντα ή τις προσδοκίες μερίδων της πλουτοκρατίας, εντός και εκτός Ελλάδας. Κυβερνητικές πηγές σημείωναν χτες ότι μέχρι τις 14 Σεπτέμβρη, οπότε θα επανέλθει η τρόικα, η κυβέρνηση θα έχει εφαρμόσει το μεγαλύτερο μέρος των διαρθρωτικών μέτρων.

«Είμαστε σε συνεχείς συζητήσεις με την τρόικα για την υλοποίηση του προγράμματός μας (...) Οι εφαρμοστικοί νόμοι θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τον Σεπτέμβριο. Και παράλληλα, ένα μεγάλο πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών, το οποίο αρχίζει από αυτή την εβδομάδα», δήλωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ. Μόσιαλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο υπουργός Οικονομικών θα ζητήσει τη λήψη αποφάσεων προκειμένου να προχωρήσουν:

  • Η κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα επιτρέπει τη σύσταση επιχειρηματικού σωματείου μέσα σ' ένα μήνα, προκειμένου να εφαρμοστούν καθολικά οι επιχειρηματικές συμβάσεις και να διαλυθούν πλήρως οι κλαδικές.
  • Η εφαρμογή του καθεστώτος της «εργασιακής εφεδρείας» και οι μαζικές απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, τις πρώην ΔΕΚΟ και τις δημοτικές επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση σχεδιάζει το πέρασμα στην «εργασιακή εφεδρεία» 20.000 με 40.000 εργαζομένων και τις άμεσες απολύσεις άλλων 20.000 εργαζομένων!
  • Η εφαρμογή του «ενιαίου μισθολογίου» στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ μέσα στον Οκτώβρη, που θα επιφέρει δραστικές μειώσεις μισθών.
  • Το κλείσιμο πλήθος οργανισμών και υπηρεσιών του Δημοσίου.
  • Η παραπέρα μείωση των επικουρικών συντάξεων που θα φτάσει μέχρι και 30%.
  • Το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί.
  • Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που διαλύει τις προνοιακές δομές και προωθεί το κλείσιμο και τη συγχώνευση νοσοκομείων του ΕΣΥ.
  • Εγκριση θα λάβει σήμερα και το νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών.
Πέπλο αβεβαιότητας και φόβου

Με στόχο να απλωθεί ένα πέπλο φόβου και αβεβαιότητας στο λαό, η υπουργός Παιδείας Αν. Διαμαντοπούλου, μιλώντας χτες στο «Βήμα Fm», υποστήριξε ότι σε περίπτωση «αδυναμίας λήψης αποφάσεων», δηλαδή επιβολής των αντιδραστικών μέτρων, όλα τα αρνητικά σενάρια είναι ανοιχτά ακόμα και η επιστροφή στη δραχμή. «Εάν οδηγηθούμε σε εσωτερικό χάος και ο χρόνος φεύγει χωρίς ισορροπία, όλοι οι κίνδυνοι είναι ανοιχτοί, ακόμη και ο κίνδυνος ο επόμενος πρωθυπουργός να μην είναι πρωθυπουργός του ευρώ», ισχυρίστηκε η Αν. Διαμαντόπουλου, που δήλωσε αντίθετη στις πρόωρες εκλογές.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης, υπηρετώντας την ίδια στρατηγική, υποστήριξε: «Πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους ότι το αδιέξοδο θα υπάρξει εάν βγούμε από το ευρώ». Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, σε δήλωσή του και με αφορμή τη διακοπή των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης - τρόικας, ανέφερε: «Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι αυτό που παίζεται είναι το ευρωπαϊκό μας μέλλον. Ολα τα άλλα είναι μικροπολιτική».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκηςκαταλόγισε «έσχατη κινδυνολογία» και «ανεύθυνα και επικίνδυνα παιχνίδια» στην υπουργό Παιδείας, η οποία «τρομοκρατεί τους πολίτες και προκαλεί τεράστια ζημιά στην εθνική μας οικονομία». Χτες, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπάι, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να σημειώνει ότι βασικά θέματα συζήτησης ήταν η «υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της κυβέρνησης και η πορεία των δημοσιονομικών μέτρων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χαμόγελα ικανοποίησης στο κεφάλαιο και δεσμεύσεις που πληρώνει ο λαός (2015-03-24 00:00:00.0)
Στο τραπέζι όλες οι ανατροπές (2012-08-11 00:00:00.0)
Στόχος για 150.000 απολύσεις ως το 2015 (2011-12-13 00:00:00.0)
Συστράτευση για να προχωρήσουν οι ανατροπές (2011-09-03 00:00:00.0)
Σχεδιάζουν 45 ημέρες νέων αντιδραστικών ανατροπών (2011-09-02 00:00:00.0)
Με διαδικασίες εξπρές το τσάκισμα του λαού (2011-06-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ