Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Καθήκον και πράξη αλληλεγγύης η άρνηση πληρωμής των χαρατσιών

Στο Σύνταγμα, το Σάββατο, στις 11 το πρωί το κοινό συλλαλητήριο

Στη μάχη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου που διοργανώνουν το Σάββατο, 10 Σεπτέμβρη, στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ έχουν ριχτεί οι ταξικές δυνάμεις. Στόχος είναι να διαδηλώσουν μαζικά και αποφασιστικά οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι επαγγελματίες, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι γυναίκες και η νεολαία. Να διατρανώσουν: Την αντίθεσή τους στη νέα φοροληστεία για να αυξηθούν οι φοροαπαλλαγές της πλουτοκρατίας και την απόφασή τους με οργανωμένο αγώνα να αντισταθούν στα νέα χαράτσια.

Πλατιά εξόρμηση

Σε αυτή την κατεύθυνση, ταξικές Ομοσπονδίες, συνδικάτα, Επιτροπές Αγώνα πραγματοποιούν πλατύ άνοιγμα στους τόπους δουλειάς με συγκεντρώσεις και συζητήσεις. Συγκεκριμένα για σήμερα έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις - συζητήσεις: Στο χώρο του Φαρμάκου στις φαρμακευτικές εταιρείες ΓΚΑΠ, ΝΤΕΜΟΣ, ΛΑΒΙΦΑΡΜ, ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, ΣΥΝΦΑ και ΒΙΑΝΕΞ. Στο Εμπόριο στις εμπορικές επιχειρήσεις ΑΤΤΙΚΑ και ΜΟΛ Αγ. Δημητρίου. Στο Μέταλλο στην ΕΛΦΟΝ και σε συνεργεία της Λ. Βουλιαγμένης. Στον κλάδο Τροφίμων - Ποτών στις επιχειρήσεις ΜΕΒΓΑΛ, ΥΦΑΝΤΗΣ, ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ, ΠΕΠΣΙ Κορωπίου, ΑΓΝΟ, Ελληνικοί Φούρνοι, ΜΠΙΓΚΟ και ΝΗΡΕΑΣ. Στο χώρο των Κατασκευών σε εργοτάξια και οικοδομές της Αττικής.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνουν στους εργαζόμενους του κλάδου με κοινή ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, το Σωματείο Εργαζομένων στη ΣΟΦΤΕΞ, η Ενωση Λιθογράφων, το Σωματείο Χαρτ/ατών Αττικής - Πειραιώς και η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθήνας. Για την οργανωμένη συμμετοχή του κλάδου στο συλλαλητήριο έχει οριστεί προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί, στην Ομόνοια. «Η οργανωμένη άρνηση πληρωμών στα χαράτσια που επιβάλλει η αστική τάξη της χώρας μας είναι μια πράξη ευθύνης απέναντι στην ανάγκη επιβίωσης των εργαζομένων, απέναντι στις νέες γενιές, απέναντι στο καθήκον που έχουμε να διαφυλάξουμε και να διευρύνουμε τα εργατικά δικαιώματα», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Κάλεσμα απευθύνει στους εργαζόμενους του κλάδου η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο για «οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς και συμπόρευση με το ταξικό κίνημα για να αντισταθούμε στα νέα χαράτσια». Ανάλογο κάλεσμα απευθύνει και το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Φάρμακο Αττικής - Πειραιά.

Σε οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών και σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα καλούν με κοινή τους ανακοίνωση ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Εργαζομένων στα ΛΙΝΤΛ Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ και η Σωματειακή Επιτροπή στην επιχείρηση ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ.

Τα σωματεία στον κλάδο του Εμπορίου και των Υπηρεσιών καλούν τους εργαζόμενους «να οργανωθούν με σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα στους χώρους εργασίας. Οι εργαζόμενοι να καταθέτουν στα κλαδικά σωματεία τα εντάλματα πληρωμής που τους έρχονται από την εφορία και μαζικά και συλλογικά με τα σωματεία μας να επιστρέψουμε τα εντάλματα πληρωμής, απαιτώντας την κατάργησή τους».

Και οι συνταξιούχοι στα συλλαλητήρια

Κάλεσμα στους συνταξιούχους να πάρουν μέρος μαζικά στις εκδηλώσεις του Σαββάτου στις 10 Σεπτέμβρη στα πλαίσια της ΔΕΘ με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να δώσουν το «παρών» στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, απευθύνει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει τη νέα ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων που θα γίνει με την ένταξη των κρατικών ομολόγων που έχουν τα Ταμεία στο «Πρόγραμμα Ανταλλαγής Ομολόγων», όπως αποφασίστηκε στη σύνοδο της 21ης Ιούλη. Υπογραμμίζει ότι «με τις τελευταίες αποφάσεις της Κυβέρνησης που αφορούν τα αποθεματικά των Ταμείων διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά ότι είναι στοχοπροσηλωμένη στο να διαλύσει τα ασφαλιστικά ταμεία που με τόσο κόπο και θυσίες τα έχτισαν οι εργαζόμενοι».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δε θα ζήσουμε με τον εφιάλτη της απληρωσιάς, της ανεργίας, της χαμοζωής (2020-09-16 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια και απεργιακές κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα (2019-11-22 00:00:00.0)
Παραδίδουν τα εντάλματα πληρωμής στο ΓΕΝΕ! (2011-09-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ