Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αρραγές μέτωπο με κυβέρνηση - τρόικα

Διαβεβαιώνει για εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου και κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι χωλαίνει στην υλοποίηση όσων αποφασίζει

«Λυμένα χέρια», δηλαδή αυτοδυναμία, για να εφαρμόσει τις αντιδραστικές διαρθρωτικές αλλαγές που «δεν μπορεί και δεν ξέρει να τις κάνει το ΠΑΣΟΚ» αξιώνει ενόψει των εκλογών - που θεωρεί αναπόφευκτες - ο Α. Σαμαράς, ομολογώντας πανηγυρικά τη στρατηγική σύμπλευσή του με την κυρίαρχη πολιτική, στη συναινετική εφαρμογή της οποίας θέλει να έχει το πάνω χέρι. Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα την τακτική της έμπρακτης συναίνεσης και στήριξης των προωθούμενων βάρβαρων μέτρων «και χωρίς να μας το ζητήσουν», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, καθιστώντας σαφές ότι το μέτωπο με την κυβέρνηση είναι αρραγές.

«Δική μας επιλογή είναι να ζητήσουμε από το λαό ισχυρή εντολή για καθαρές λύσεις. Θέλω όταν κυβερνήσω να έχω τα χέρια μου λυμένα για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος», τονίζει σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής», εκτιμώντας ότι «μόνη λύση είναι οι εκλογές», που «η κυβέρνηση είναι πολύ δύσκολο να τις αποφύγει». Οι «μεγάλες αλλαγές» που δεσμεύεται να προωθήσει δεν είναι άλλες από τις αντιδραστικές διαρθρωτικές αλλαγές που ήδη υλοποιεί η κυβέρνηση, «εμπλουτισμένες» με τα φιλομονοπωλιακά μέτρα του «Ζαππείου 2».

Στο πλαίσιο αυτό υπερασπίζεται μετά πάθους τη δραστική μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα επιχειρηματικά κέρδη, επικαλούμενος σαθρά και χρεοκοπημένα ιδεολογήματα, όπως ότι έτσι «θα ανακουφιστούν οι επιχειρήσεις και θα υπάρξουν κάποτε και επενδύσεις και νέες εργασίες».

Ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι δε διαφωνεί με τους στόχους του μεσοπρόθεσμου και του μνημονίου, αλλά θα επιδιώξει να τους πετύχει «με άλλα μέσα», όπως λέει. «Εγώ δεν μίλησα για επαναδιαπραγμάτευση στόχων. Σε ό,τι αφορά τους στόχους της δημοσιονομικής σύγκλισης εμείς είμαστε πιο φιλόδοξοι: θέλουμε ταχύτερη αποκλιμάκωση του ελλείμματος και του χρέους», δηλώνει με νόημα.

Παραδέχεται ακόμα ότι η κυβέρνηση έχει ήδη ενσωματώσει σχεδόν στο σύνολό τους τις αντιδραστικές διαρθρωτικές αλλαγές που το κόμμα του έχει προτείνει, αλλά επικρίνει την κυβέρνηση ότι δεν τις πιστεύει και γι' αυτό δεν τις εφαρμόζει σωστά! «Η εργασιακή εφεδρεία ήταν δική μας πρόταση, την οποία στην αρχή η κυβέρνηση την αποδοκίμασε και τελικά την αποδέχθηκε, αλλά δεν ξέρει πώς να την εφαρμόσει», αποφαίνεται, ενώ την ίδια εκτίμηση κάνει και για τις αποκρατικοποιήσεις, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να γίνουν «από κάποιον που δεν τις πιστεύει και δεν ξέρει πώς να τις κάνει».

Προκειμένου, τέλος, να στηρίξει το στόχο της αυτοδυναμίας, αποκηρύσσει φραστικά το ενδεχόμενο της συγκυβέρνησης, λέγοντας ότι «ο λαός στις δύσκολες στιγμές δεν θέλει μια κυβέρνηση κουρελού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ