Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συστράτευση για να προχωρήσουν οι ανατροπές

Βλέπει επικοινωνιακούς ελιγμούς της κυβέρνησης πίσω από τις συζητήσεις με την τρόικα και την καλεί να επισπεύσει τα αποφασισμένα μέτρα

Ο λαός έχει κάθε συμφέρον να αξιοποιήσει τα αδιέξοδα στην καπιταλιστική διαχείριση της κρίσης, για να μεγαλώσει τα ρήγματα στην κυρίαρχη πολιτική. Κανένας φόβος, ταξική οργάνωση παντού και συμπόρευση με το ΚΚΕ
Ο λαός έχει κάθε συμφέρον να αξιοποιήσει τα αδιέξοδα στην καπιταλιστική διαχείριση της κρίσης, για να μεγαλώσει τα ρήγματα στην κυρίαρχη πολιτική. Κανένας φόβος, ταξική οργάνωση παντού και συμπόρευση με το ΚΚΕ
Να προχωρήσει τάχιστα στην υλοποίηση των αντιδραστικών διαρθρωτικών αλλαγών, που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, προτρέπει την κυβέρνηση η ηγεσία της ΝΔ, θεωρώντας δεδομένη τη δική της σύμπλευση και στήριξη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Μιχελάκης χαρακτήρισε «υποδείξεις προς τον εαυτό του και την κυβέρνηση» τα όσα είπε χτες ο υπουργός Οικονομικών για την πλήρη εφαρμογή των συμφωνηθέντων και ψηφισθέντων βάρβαρων μέτρων και διαρθρωτικών αλλαγών, που καταδικάζουν σε μόνιμη φτώχεια το λαό και τσακίζουν τα δικαιώματά του. Το μήνυμα δηλαδή που έστειλε για ακόμα μια φορά η ηγεσία της ΝΔ είναι ότι θα συνεχίσει να βάζει γερές πλάτες όπως έκανε μέχρι τώρα, για να περάσουν τα άγρια μέτρα, επαναλαμβάνοντας μονότονα ότι «δεν εμποδίζει την κυβέρνηση η (εικονική) έλλειψη συναίνεσης».

Την ίδια στιγμή επικρίνει την κυβέρνηση επειδή καθυστερεί την υλοποίηση των μέτρων προκειμένου να εξυπηρετήσει μικροκομματικές σκοπιμότητες, όπως η παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. «Μεταθέτουν τις συνομιλίες με την τρόικα, για μετά την εμφάνιση του κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ, λέγοντας ότι ο κ. Βενιζέλος πρέπει να ολοκληρώσει... "τεχνικές εργασίες"», σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι «πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών και έσχατη ανευθυνότητα».

Η ΝΔ διαπιστώνει δημαγωγικά ότι οι κυβερνώντες «έπεσαν έξω σε όλες τις εκτιμήσεις και σε όλους τους στόχους τους», ενώ «επιβεβαιώθηκαν όλες οι επισημάνσεις και όλες οι προβλέψεις της ΝΔ και του Α. Σαμαρά». Την ίδια ώρα συστρατεύεται επί της ουσίας με την κυβέρνηση στην υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων του μεσοπρόθεσμου, έχοντας ήδη καταστήσει σαφές ότι συμφωνεί πλήρως με τα σημαντικότερα, όπως η εργασιακή εφεδρεία, η συγχώνευση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου, ενιαίο μισθολόγιο και δραστικός περιορισμός της μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις και η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Τα άλλα κόμματα

Για «ευτράπελες καταστάσεις με τραγικά ενδεχόμενα» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, επαναφέροντας με την ευκαιρία την πρότασή του για «συλλογική προσπάθεια» απ' όλα τα αστικά πολιτικά κόμματα. Σε συνεντεύξεις του (ρ/σ «ΡΙΑΛ» και «Ράδιο 9) χαρακτήρισε τη «διαφωνία με την τρόικα» σαν μια «πάρα πολύ βολική εξέλιξη για το ΠΑΣΟΚ» και έδωσε δίκιο στην τρόικα καθώς όπως ισχυρίστηκε, προκαλώντας το λαό, «συμφωνήσαμε ορισμένα μέτρα με την τρόικα (...) δεν εφαρμόσαμε τίποτα από αυτά που συμφωνήσαμε». Τέλος, εκτίμησε ότι οδεύουμε σε πρόωρες εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε «της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά» και κατήγγειλε ότι «η κυβέρνηση επιμένει στην εφιαλτική πολιτική του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος» παρότι «στο τούνελ της κυβερνητικής πολιτικής δεν υπάρχει διέξοδος, παρά μόνο νέες "διαπραγματεύσεις" με την τρόικα, νέα μέτρα, νέα αποτυχία στους στόχους και συνέχεια σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και λιτότητας».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φ. Κουβέλης δήλωσε ότι η προσπάθεια του Ε. Βενιζέλου «να κατευνάσει την ανησυχία της ελληνικής κοινωνίας δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα. Βαθαίνει απελπιστικά η ύφεση και δεν υπάρχει η αποτελεσματικότητα των μέτρων. Πρέπει άμεσα να αναληφθεί μια πολιτική πρωτοβουλία για ένα διακρατικό ευρωπαϊκό διακανονισμό του ελληνικού χρέους».

Η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. Ντ. Μπακογιάννη επέκρινε την κυβέρνηση πως «ούτε έκανε ούτε ήθελε να κάνει τη δουλειά της» και συμπλήρωσε ότι «απέναντι σε μια κυβέρνηση που παραπαίει, έναν πρωθυπουργό που απουσιάζει, έναν υπουργό Οικονομίας που στήνει καυγάδες και επικοινωνιακές παραστάσεις και μια αξιωματική αντιπολίτευση που λέει στον καθένα αυτά που θέλει να ακούσει, ο λαός πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, ανοίγοντας νέους δρόμους»! Η Ντ. Μπακογιάννη αξιώνει επί της ουσίας απ' το λαό να στηρίξει δυνάμεις που για το μόνο που δεσμεύονται είναι για διαχείριση της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ