Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δραστηριότητα για την οργάνωση του αγώνα

Οι συγχωνεύσεις και οι επιπτώσεις τους στους εργαζόμενους, η οργάνωση του αγώνα τους ενάντια σε αυτές αποτελούν τα θέματα της σύσκεψης που οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής την Τρίτη 6 Σεπτέμβρη, στις 5 μ.μ., στα γραφεία του Σωματείου (πλατεία Μητροπόλεως 10). Στην κατεύθυνση αυτή πραγματοποιούνται και περιοδείες στα καταστήματα των δύο υπό συγχώνευση τραπεζών - Αλφα και Γιούρομπανκ.

Εξάλλου περιοδεία έγινε χτες από μέλη του Σωματείου και στα γραφεία της Γενικής Τράπεζας στα Σπάτα, όπου στεγάζονται υπηρεσίες υποστήριξης. Αντικείμενο της περιοδείας οι αντεργατικοί σχεδιασμοί της εργοδοσίας για μείωση των μισθών κατά 10% και στην κατεύθυνση αυτή έχει ζητήσει να ενεργοποιηθεί η διαδικασία μεσολάβησης από τον ΟΜΕΔ.

Σε ανακοίνωση που μοιράστηκε καλούνται οι εργαζόμενοι «να μη δείξουν καμιά εμπιστοσύνη στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Να ξεπεράσουν την απογοήτευση, το φόβο, τις αυταπάτες, τη λογική για ατομικές λύσεις και του μικρότερου κακού. Η επίθεση είναι ενιαία, αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης. Μόνο ο κοινός εργατικός λαϊκός αγώνας, που πατάει στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές συνοικίες και στοχεύει σε ριζικές αλλαγές για ανάπτυξη σε όφελος του λαού και όχι των μονοπωλίων, σε αποδέσμευση από την ΕΕ, μπορεί να έχει αποτέλεσμα σήμερα».

Η ανακοίνωση τελειώνει με το κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα στις 10 Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ