Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΕΘΕΑ
Μισόλογα για τις περικοπές

Τη βαρβαρότητα καταγγέλλει ο Σύλλογος των Εργαζομένων στο Κέντρο

Με μισόλογα ότι θα αυξηθούν τα ποσά διάθεσης απ' τις ...περικοπές, το υπουργείο Υγείας προσπαθεί να συγκαλύψει τον οικονομικό στραγγαλισμό του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), την ώρα που προωθεί με προκλητικό τρόπο τη διαχείριση του προβλήματος των ναρκωτικών με τη χορήγηση, χωρίς καμιά επιστημονική προϋπόθεση, υποκαταστάτων απ' τα δημόσια νοσοκομεία.

Για το ΚΕΘΕΑ είχαν εγγραφεί 23 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2011, ενώ το 2010 είχαν προϋπολογιστεί - όπως και το 2009 - 24 εκατ. ευρώ, αλλά αποδόθηκαν μόλις 22,08 εκατ. ευρώ. Στα πλαίσια των περικοπών του υπουργείου Οικονομικών ο προϋπολογισμός του ΚΕΘΕΑ μειώνεται σε 11,27 εκατ. ευρώ (-51%), δηλαδή στα ποσά που έχουν εκταμιευτεί μέχρι τώρα. Μ' αυτές όμως τις περικοπές, το «ΚΕΘΕΑ οδηγείται σε στάση πληρωμών για τους επόμενους πέντε μήνες» όπως δήλωσε σε δραματικούς τόνους ο Διευθυντής του ΚΕΘΕΑ Μπάμπης Πουλόπουλος μιλώντας χτες το πρωί στην εκπομπή της ΝΕΤ «Πρωϊνή Ενημέρωση». Παρεμβαίνοντας στην ίδια εκπομπή ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Νίκος Πολύζος, είπε ότι θα αυξηθεί το ποσοστό διάθεσης απ' τα περικοπέντα ποσά. Δηλαδή δεν δεσμεύτηκε ούτε ότι η αύξηση των ποσών θα φτάσει στα προϋπολογισθέντα κονδύλια, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στις εκρηκτικές ανάγκες της απεξάρτησης, με αποτέλεσμα το ΚΕΘΕΑ να μην μπορεί να αναπτύξει όλες τις σχεδιασμένες δομές, που θα πρόσφεραν σημαντικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος των Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ καταγγέλλει τις «παράλογες και βάρβαρες περικοπές σε σειρά οργανισμών που εποπτεύει το υπουργείο Υγείας» και οι οποίες αποτελούν συνέχεια των «πολιτικών σχεδιασμών της τρόικας και της κυβέρνησης» και έχουν ως στόχο την «αποσάθρωση των υπηρεσιών κοινωνικής αλληλεγγύης και στην εξαθλίωση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και των ανθρώπων που ήδη βιώνουν το καθεστώς του κοινωνικού αποκλεισμού, με πρόσχημα την εξοικονόμηση πόρων σε βάρος της ανθρώπινης ζωής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ