Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Με εξορμήσεις και περιοδείες προετοιμάζουν την κινητοποίηση

Στις 10 Σεπτέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους το συλλαλητήριο

Μήνυμα οργανωμένης απειθαρχίας και αντεπίθεσης σαλπίζουν καθημερινά οι ταξικές δυνάμεις, που δουλεύουν για την επιτυχία του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους. Με εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης, στις γειτονιές της πόλης και της υπαίθρου, στη Θεσσαλονίκη και τους άλλους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ μεταφέρουν το κάλεσμα πανεργατικού, παλλαϊκού ξεσηκωμού.

Η θετική ανταπόκριση των εργαζομένων πολλαπλασιάζεται. Ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι δηλώνουν την απόφασή τους να μπουν δυναμικά στη μάχη, εγγράφονται στα ταξικά σωματεία, παίρνουν έντυπο υλικό για να διακινήσουν σε συγγενείς και φίλους.

Στη Θεσσαλονίκη, η ΠΑΣΕΒΕ και το ΠΑΜΕ πραγματοποιούν κοινές εξορμήσεις στα καταστήματα και καλούν τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ και τους εμποροϋπάλληλους σε κοινή δράση, σε συσπείρωση με το ταξικό κίνημα. Μέσα από την εξόρμηση που έγινε χτες το απόγευμα στα καταστήματα του Ευόσμου αναδείχθηκε η δραματική κατάσταση που βιώνουν οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ. Δεν έχουν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, τα ενοίκια, καθυστερούν τις πληρωμές των ελάχιστων εργαζομένων που απέμειναν να δουλεύουν στα καταστήματά τους. Κοινή εξόρμηση ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΜΕ θα γίνει σήμερα και στα καταστήματα της Καλαμαριάς.

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που έρχονται και από χώρους δουλειάς των ΟΤΑ (Εργοτάξια ηλεκτρολογικού, Νέας Ελβετίας και διεύθυνση πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης) και από τα εργοστάσια και τα τουριστικά γραφεία του κέντρου, όπου χτες πραγματοποιήθηκαν περιοδείες - εξορμήσεις. Στο εργοστάσιο της ΙΟΝΙΑΝ ΚΑΛΚ, όπου εξόρμησαν στελέχη του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας, οι εργαζόμενοι, κόντρα στο καθεστώς τρομοκρατίας που επικρατεί, μίλησαν θαρρετά για την αναγκαιότητα συμμετοχής τους στο συλλαλητήριο. Κάποιοι μάλιστα έκαναν το βήμα και εγγράφηκαν στο ταξικό σωματείο.

Αύριο, Κυριακή, στο πλαίσιο της πανκινητοποίησης των ταξικών δυνάμεων, προγραμματίζεται μαζική εξόρμηση στα διόδια των Μαλγάρων στις 6 το απόγευμα.

Τη Δευτέρα, εξορμήσεις προγραμματίζονται στο εργοτάξιο αρχιτεκτονικού και στην κεντρική βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης, στα εργοστάσια «ΠΡΙΣΜΑ» και «Σουρωτή», καθώς και σε άλλους χώρους δουλειάς.

Στην Καβάλα, η Λαϊκή Επιτροπή προγραμματίζει σύσκεψη τη Δευτέρα 5 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στη Στέγη Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις, την οργάνωση και συμμετοχή στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

  • Να οργανώσουν τη συμμετοχή των μελών τους στη διαδήλωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, καλεί τα σωματεία του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Η αναχώρηση των λεωφορείων από τη Λάρισα θα γίνει στις 3 μ.μ., από την οδό Καλλιθέας (δίπλα στον Πηνειό, χώρος λαϊκής αγοράς). Στο Βόλο, τα λεωφορεία θ' αναχωρήσουν στις 2 το μεσημέρι από το δημαρχείο και στα Τρίκαλα, επίσης, στις 2 το μεσημέρι, από την οδό Λαρίσης (ψησταριά Κωστάρα).
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην τελική ευθεία για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ (2018-09-04 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν το συλλαλητήριο του Σαββάτου (2013-09-04 00:00:00.0)
Πλαταίνει το κάλεσμα σε τόπους δουλειάς και εργατογειτονιές (2012-09-06 00:00:00.0)
Αύριο η σύσκεψη για το συλλαλητήριο (2010-08-25 00:00:00.0)
Αύριο η σύσκεψη για το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ (2010-08-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ