Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κλιμάκωση μέτρων και εκβιασμών

Κορυφώνεται η προπαγάνδα για να συμβιβαστεί ο λαός με τη βίαιη χρεοκοπία του

Σε κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, με την επιβολή των «διαρθρωτικών» ανατροπών, προχωρά η κυβέρνηση, ενώ επαναφέρει τον εκβιασμό της χρεοκοπίας της χώρας, επιδιώκοντας την υποταγή των εργαζομένων στα νέα βάρβαρα μέτρα και τη μόνιμη πτώχευση της λαϊκής οικογένειας.

«Προχωράμε στην υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος», σημείωνε χτες το Μέγαρο Μαξίμου σε όλους τους τόνους με στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού να αποκλείουν το σενάριο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Η διακοπή των συζητήσεων της κυβέρνησης με την τρόικα και η μετάθεση της καταβολής της 6ης δόσης του δανείου, που ήταν να δοθεί στις αρχές Σεπτέμβρη, πυροδότησε τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, αφού το «πρόγραμμα δεν βγαίνει», όπως ισχυρίζονταν βουλευτές της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών, υποστηρίζοντας ότι «τίποτε δεν θα ήταν πιο βλαπτικό και υπονομευτικό για τη χώρα, από το να προκαλέσουμε τώρα πολιτική αστάθεια και αβεβαιότητα» και τάχτηκε υπέρ της επιτάχυνσης των διαρθρωτικών αλλαγών. Σ' αυτό το μήκος κύματος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κινηθεί και σήμερα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του, στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, που θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο «Τάε-Κβο-Ντο» στο Φάληρο.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης, μιλώντας στο «Μέγκα», ξόρκισε τις εκλογές και ισχυρίστηκε ότι η «διακοπή των διαπραγματεύσεων οφείλεται στις μεγάλες πιέσεις και τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος» που δέχτηκε η κυβέρνηση από την τρόικα. «Δικαιολογημένα η κυβέρνηση αντιδρά σε τόσο μεγάλες πιέσεις», υποστήριξε ο ίδιος για να αποπροσανατολίσει το λαό. Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει το παιχνίδι των βολικών «πιέσεων» από την τρόικα, προκειμένου να εμφανιστεί ότι δήθεν «αντιστέκεται στην επιβολή πρόσθετων μέτρων», τα οποία ήδη επεξεργάζεται, προκειμένου να χειραγωγήσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια για την πολιτική της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ