Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Με τις επιθυμίες της πλουτοκρατίας

Γρηγοριάδης Κώστας

Σε έναν από τους πιο πιστούς εκτελεστές των αντιλαϊκών εντολών της πλουτοκρατίας αναδεικνύεται το ΥΠΕΚΑ. Ετσι, κατά την πρόσφατη συνάντηση του υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου με το κλιμάκιο της τρόικας, αυτός το ενημέρωσε ότι:

  • Ψηφίστηκε ο νόμος για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και θριαμβολόγησε ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις αυτές, οι οποίες απορρέουν από το 3ο Ενεργειακό πακέτο της ΕΕ για την εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου.
  • Προχωρά στο ξεπούλημα του λιγνίτη στο ιδιωτικό κεφάλαιο, με σχέδιο που επεξεργάζεται σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 15 Σεπτέμβρη.
  • Ψηφίζεται έως την Τρίτη ο νόμος για την περιβαλλοντική αδειοδότηση, που λύνει τα χέρια για τις επενδύσεις του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος του περιβάλλοντος, και η εισπρακτική ρύθμιση για τα αυθαίρετα, από την οποία προβλέπεται να εισπραχτούν έως το τέλος του χρόνου 600 εκατ. ευρώ, που θα πληρώσουν κυρίως οι λαϊκές οικογένειες.
  • Προωθείται η άμεση ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, του ΔΕΣΦΑ και της ΛΑΡΚΟ εντός του 2011 και των ΕΛΠΕ και της ΔΕΗ εντός του 2012. Μπαίνουν ιδιώτες στην κατάρτιση του Εθνικού Κτηματολογίου, των χωροταξικών σχεδίων και των δασικών χαρτών. Οι ιδιωτικοποιήσεις αυτές βέβαια θα φέρουν νέα χαράτσια για το λαό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ