Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αφοβος λαός

Με αφορμή την πορεία των συνεννοήσεων με την τρόικα, τα αστικά επιτελεία επαναφέρουν τον εκβιασμό της 6ης δόσης του δανείου, κινδυνολογώντας ότι η παραμικρή καθυστέρηση ή αναβολή στην καταβολή της, θα σημάνει τη χρεοκοπία της χώρας. Η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της απειλούν ότι τα αντιδραστικά μέτρα, που έχουν αποφασιστεί εντός και εκτός Μεσοπρόθεσμου, πρέπει να εφαρμοστούν μέχρι κεραίας, χωρίς αντιδράσεις, αφού «τίποτε δεν θα ήταν πιο βλαπτικό και υπονομευτικό για τη χώρα, από το να προκαλέσουμε τώρα πολιτική αστάθεια και αβεβαιότητα», όπως είπε χτες ο Ε. Βενιζέλος. Δηλαδή, υποταγή στα μέτρα και στα χειρότερα που έρχονται, προκειμένου να μην προκληθεί «πολιτική αστάθεια» και χρεοκοπήσει η χώρα.

Κοροϊδεύουν το λαό, που έχει ήδη χρεοκοπήσει, μέσα από τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, τα αλλεπάλληλα χαράτσια, το βάθεμα της ιδιωτικοποίησης της Υγείας και της Παιδείας, της ανεργίας που μεγαλώνει. Του λένε ότι το χρέος είναι το πρόβλημα και πως πρέπει να συμβιβαστεί με τα μέτρα που θα φέρνει κάθε επόμενη δόση του δανείου, ή κάθε επόμενο δάνειο, προκειμένου να μη χρεοκοπήσει η χώρα. Ομως, κάθε εκατοστό ανοχής που κερδίζει από το λαό αυτή η πολιτική, την οποία συνυπηρετούν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ., σημαίνει επιπλέον ανατροπές και πιο βαθιά φτώχεια για τα λαϊκά στρώματα. Σημαίνει νέα κεφάλαια για τη διάσωση των τραπεζών, νέα προγράμματα για την πριμοδότηση των μεγαλοεπιχειρήσεων, νέοι πόλεμοι και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Αμυνα σήμερα σημαίνει αντεπίθεση. Ο λαός κανένα φόβο δεν πρέπει να αισθάνεται για την πολιτική αστάθεια, την οποία ξορκίζουν τα αστικά επιτελεία. Αδύναμη αντιλαϊκή κυβέρνηση και «αντιπολίτευση» σημαίνει κέρδος για το λαό και καλύτερες προϋποθέσεις να οργανώσει με αποτελεσματικότητα την αντεπίθεσή του. Τι κέρδος μπορούν να έχουν τα λαϊκά στρώματα από μια σταθερή κυβέρνηση που με μίσος θα σαρώνει κάθε δικαίωμά τους; Κανένα απολύτως. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο τώρα απεργάζονται σενάρια συγκυβέρνησης και κυβερνητικής συνεργασίας. Ξέρουν ότι χρειάζονται «πυρ ομαδόν» για να κάμψουν την κλιμακούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια. Κανένας φόβος απέναντι στην προπαγάνδα περί πτώχευσης. Αφορά το κεφάλαιο και όχι το λαό. Ο λαός άφοβος να καθορίσει τις εξελίξεις. Με συμμαχία και συμπόρευση με το ΚΚΕ, στους αγώνες και στις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν.


Π.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη «βαρυχειμωνιά» αυτού του δρόμου ανάπτυξης δεν χωρά καμία αναμονή (2022-09-13 00:00:00.0)
Να μην αποδεχτεί ο λαός τις νές αντιλαϊκές εξελίξεις (2016-11-27 00:00:00.0)
Τα 44 δισ. είναι για να σωθεί ο λαός; (2012-11-17 00:00:00.0)
Τα 44 δισ. είναι για να σωθεί ο λαός; (2012-11-17 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-02-14 00:00:00.0)
Σκέτοι μασκαράδες (2010-12-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ