Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σε μεγάλο κίνδυνο τα ασφαλιστικά ταμεία

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Για την απόφαση της κυβέρνησης να ενταχθούν τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων της 21ης Ιούλη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τονίζει:

«Τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται μπροστά σε νέο μεγάλο κίνδυνο. Τα τελευταία αποθεματικά τους απειλούνται από την απόφαση της κυβέρνησης, τα κρατικά ομόλογα που έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία να υποστούν το λεγόμενο κούρεμα, εντασσόμενα στο Πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων της 21ης Ιούλη, που συμφωνήθηκε για τις τράπεζες. Η ζημιά που θα υποστούν τα Ταμεία θα είναι τεράστια και θα ξεπεράσει τα 5 δισ., αφού τα ασφαλιστικά ταμεία κατέχουν ομόλογα 25 δισ. Αυτή η εξέλιξη θα έχει νέες δραματικές επιπτώσεις στις συντάξεις και τις άλλες παροχές, τη στιγμή μάλιστα που ήδη υπάρχει σοβαρό πρόβλημα χρηματοδότησης.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να ξεσηκωθούν, να αποτρέψουν τη νέα ληστρική επίθεση στα Ταμεία. Αρκετά κράτησε η καταλήστευσή τους. Είναι απερίγραπτη η αρπαγή που έχει γίνει έως τώρα μέσω του χρηματιστηρίου και των χαριστικών ρυθμίσεων από τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους μεγαλοβιομήχανους και όλες τις κυβερνήσεις.

Απ' όλους τους εργασιακούς χώρους και τις λαϊκές συνοικίες πρέπει να ακουστεί: Τέλος η ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων από την πλουτοκρατία και τις κυβερνήσεις της. Τέρμα οι θυσίες. Οι μεγάλοι επιχειρηματίες και το κράτος να καλύψουν όλες τις απώλειες και να γυρίσουν πίσω όσα έχουν πάρει με διάφορους τρόπους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ