Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

ΟΓΑ ΚΑΙ ΕΚΑΣ Ο ΕΝΑΣ: «Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να πάρει το παιχνίδι πάνω του με στοχευμένες κινήσεις που θα έχουν απήχηση όχι μόνο στο κομματικό του ακροατήριο αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία (...) έχει δώσει εντολή στον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Παπαθανασίου να εξαντλήσει κάθε περιθώριο. Αναμένεται να ανακοινωθούν αυξήσεις στις συντάξεις του ΟΓΑ, στο ΕΚΑΣ καθώς και διεύρυνση των κλιμακίων ώστε να το λαμβάνουν μεγαλύτερος αριθμός συνταξιούχων» (το θέμα στην ΑΥΡΙΑΝΗ).

ΕΚΑΣ ΚΑΙ ΟΓΑ Ο ΑΛΛΟΣ: «Ο προεδρος του ΠΑΣΟΚ θα εκφωνήσει στο Θησείο ένα κείμενο για τη νέα πορεία της χώρας με σαφείς δεσμεύσεις και μετρήσιμους στόχους (...) σύμφωνα με τους επιτελείς του "θα εκφωνήσει ένα οραματικό κείμενο για τη νέα πορεία στην οποία θέλει να βάλει τη χώρα το οποίο όμως θα περιλαμβάνει σαφείς δεσμεύσεις και μετρήσιμους στόχους (...) θα μιλήσει για αποκατάσταση του κύρους της πολιτικής και θα αναπτύξει τις προτάσεις του για την καταπολέμηση της διαφθοράς (...) θα εγγυηθεί την κοινωνική συνοχή δηλώνοντας ότι οι δεσμεύσεις του για αυξήσεις στους συνταξιούχους και τους αγρότες ισχύουν απολύτως παρά τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΕΝΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ: «Οταν μια κυβέρνηση συντρίβεται από τα γεγονότα, δεν χρειάζεται να ανακατεύεται η αντιπολίτευση. Πόσω μάλλον, όταν το ΠΑΣΟΚ νίκησε καθαρά στις ευρωεκλογές και προηγείται σταθερά στις δημοσκοπήσεις. Οταν είσαι πρώτος και γυρίζεις να ασχοληθείς με τον δεύτερο, κινδυνεύεις να σκοντάψεις. Τρίτον (...) ο Τσίπρας τρέχει το πρωί στα καμένα και το μεσημέρι τσακώνεται με τον Αλαβάνο. Οι Οικολόγοι - σε ένα θέμα δικό τους - έδειξαν πολιτικό ερασιτεχνισμό κι έλλειψη ανακλαστικών. Η διάλυση ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και η αποσυσπείρωση των Πρασίνων ωφελούν σαφώς εκλογικά το ΠΑΣΟΚ. Απλώς, δε χρειάζεται να το λέει κανείς από τώρα. Αφήστε που η αδυναμία των μικρότερων κομμάτων προσφέρει καλύτερη - δηλαδή ρεαλιστική - βάση για συνεργασίες» (ο Δ. Μητρόπουλος στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ