Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Καταγγέλλει τη νέα πρόκληση

Ως «νέα πρόκληση στα φιλειρηνικά αισθήματα του ελληνικού λαού και σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας» χαρακτηρίζει η ΕΕΔΥΕ, με ανακοίνωσή της την προώθηση στη Βουλή για ψήφιση της κύρωσης του μνημονίου συνεργασίας Ελλάδας και του Ανώτατου Στρατηγείου των Συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη (SHAPE).

«Με το συγκεκριμένο μνημόνιο, τονίζεται, η χώρα μετατρέπεται σε ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ αφού το έδαφος και οι θάλασσες, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, ακόμα και το έμψυχο δυναμικό της χώρας, τίθενται υπό ΝΑΤΟική διεύθυνση προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις, που θα πραγματοποιεί το ΝΑΤΟ στην περιοχή στο πλαίσιο του νέου στρατηγικού δόγματος, το οποίο σχεδιάζεται από τα ΝΑΤΟικά επιτελεία και το οποίο απασχόλησε και τις συζητήσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ Ρασμούσεν στη χώρα μας.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τεράστιες, αφού κινείται σταθερά στη ρότα που χάραξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία είχε μετατρέψει τη χώρα, παράνομα και αντισυνταγματικά, σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ για την επίθεσή του στη Γιουγκοσλαβία το 1999, δίνοντας γη και ύδωρ στις ΝΑΤΟικές ορδές. Σήμερα η κυβέρνηση έρχεται να κυρώσει και νομικά μια τέτοια προοπτική και ρόλο στη χώρα μας, αφού αυτή η προκλητική συμφωνία εμπλέκει την Ελλάδα βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους για την ειρήνη στην περιοχή των Βαλκανίων, του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου». Η ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό με τον αγώνα του να ακυρώσει τη συμφωνία, να αποχωρήσει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και ν' απομακρυνθούν όλες οι βάσεις που βρίσκονται στη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ