Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Αύξηση τζίρου και παραγγελιών στη βιομηχανία

Νέα ακόμη μεγαλύτερα κέρδη για τους μεγαλοβιομηχάνους - σε μια περίοδο που τα λαϊκά στρώματα «γεύονται» το βάθεμα της πολιτικής λιτότητας και τις απανωτές αυξήσεις των έμμεσων και άμεσων φόρων - προοιωνίζονται και για τη φετινή χρονιά τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ, στο 10μηνο Γενάρης - Σεπτέμβρης του 2006:

  • Ο τζίρος στη βιομηχανία (μέσος δείκτης 12μήνου) εμφανίζει αύξηση 15,2% έναντι αύξησης 6,2% πέρσι. Ο τζίρος στα εμπορεύματα που πωλούνται στο εξωτερικό αυξήθηκε 18,7% έναντι αύξησης 6,4% στο εγχώρια αγορά.
  • Οι νέες παραγγελίες εμπορευμάτων της μεταποίησης (αποτελεί ένδειξη για τη μελλοντική παραγωγή και τις πωλήσεις των βιομηχάνων) αυξήθηκαν - σε μέσα επίπεδα - κατά 10,3% έναντι αύξησης 0,1% πέρσι. Οι νέες παραγγελίες από το εξωτερικό ενισχύθηκαν σε ποσοστό 18,7% και στην εσωτερική αγορά 6,4%.

Ανάλογα κέρδη προδιαγράφονται και για το χονδρεμπόριο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στο γ' τρίμηνο του 2006 ο τζίρος στο χονδρικό εμπόριο ενισχύθηκε σε ποσοστό 13,1%. Τέλος, ο τζίρος στην εμπορία αυτοκινήτων - γ' τρίμηνο - εμφανίζει αύξηση 3,9%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ