Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Τιμές σε υψηλή πτήση

Στα 10 ευρώ το κιλό παραμένει η γαλοπούλα

Στα υψηλότερα επίπεδα από κάθε άλλη χρονιά «πετάει» αυτές τις μέρες η τιμή της γαλοπούλας, αυξημένη σε σχέση με πέρσι μέχρι και 60%, ενώ σε επίπεδα υψηλής ακρίβειας διατηρούνται και οι τιμές σε όλα τα άλλα είδη διατροφής, φέροντας σε απόγνωση μισθωτούς και συνταξιούχους, που είναι αναγκασμένοι να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες των ημερών αυτών με τα πενιχρά εισοδήματα που τους εξασφαλίζει η κυβερνητική εισοδηματική πολιτική. Την κατάσταση επιβεβαιώνουν και οι έμποροι, που χρόνο με το χρόνο παρατηρούν ότι οι καταναλωτές μεταθέτουν χρονικά τις απαραίτητες αγορές και τις περιορίζουν στα εντελώς απαραίτητα. Η κίνηση στην αγορά μπορεί να εμφανίζεται αυξημένη στους δρόμους, αυτή, όμως, δε μεταφράζεται σε αντίστοιχη κινητικότητα στα ταμεία των καταστημάτων.

Και χτες η τιμή της ντόπιας νωπής γαλοπούλας «πετούσε» γύρω από τα 9,90 ευρώ το κιλό στη Βαρβάκειο - στην αρχή της βδομάδας έφτανε μέχρι τα 9,5 ευρώ - ενώ πέρσι τις ίδιες μέρες δεν ξεπερνούσε τα 6 ευρώ. Στα κρεοπωλεία φτάνει πολύ παραπάνω, ξεπερνώντας και τα 11 ευρώ το κιλό. Σε επίπεδα ...Πάσχα πωλείται τις τελευταίες μέρες και το ντόπιο κατσίκι γάλακτος που χτες στη Βαρβάκειο έφτασε τα 11 ευρώ το κιλό. Το γουρουνόπουλο πωλείται στα 8 - 10 ευρώ το κιλό.

Στα 2 ευρώ το κιλό φτάνει η ντομάτα, σύροντας το χορό της ακρίβειας στα οπωροκηπευτικά. Για να γεμίσει το καροτσάκι της λαϊκής θα χρειαστεί ένα «γερό» κονδύλι, πολύ περισσότερο αν πρόκειται να καλύψει κάποιες μεγαλύτερες ανάγκες αυτών των ημερών. Ενδεικτικά, το μαρούλι πωλείται στα 0,50 - 0,60 ευρώ το ένα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια στο 1,20 ευρώ το κιλό, τα ξερά 0,70 ευρώ, το σπανάκι 1 ευρώ, οι πατάτες φτάνουν το 1 ευρώ το κιλό, τα λεμόνια 0,80 - 1 ευρώ το κιλό, τα αγγουράκια 1,30 - 1,40 ευρώ το κιλό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ