Κυριακή 31 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Η σοσιαλιστική Κούβα δεν είναι μόνη!

Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς την ΚΕ του ΚΚ Κούβας για τη 48η επέτειο της νίκης της επανάστασης

Η ΚΕ του ΚΚΕ απηύθυνε προς την ΚΕ του ΚΚ Κούβας το παρακάτω μήνυμα για τη συμπλήρωση 48 χρόνων από την επανάσταση στην Κούβα:

«Προς την ΚΕ του ΚΚ Κούβας

Αγαπητοί σύντροφοι,

Η ΚΕ του ΚΚΕ σας απευθύνει θερμούς συντροφικούς χαιρετισμούς για τη συμπλήρωση 48 χρόνων από τη νίκη της κουβανικής επανάστασης.

Η νίκη της εργατικής τάξης και του λαού της Κούβας έθεσε για πρώτη φορά το σοσιαλισμό στην ημερήσια διάταξη της αμερικανικής ηπείρου. Η κουβανική επανάσταση πρόσφερε ανεκτίμητη ανιδιοτελή διεθνιστική βοήθεια σε κινήματα και λαούς που αγωνίζονταν για την κοινωνική τους απελευθέρωση. Τα επιτεύγματα του κουβανικού λαού και η θαρραλέα υπεράσπισή τους απέναντι στον αποκλεισμό, στις επιθέσεις, στις συνωμοσίες και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, έδωσαν κουράγιο, ελπίδα, έμπνευση και δύναμη στους λαούς της περιοχής και παγκόσμια.

Η πάλη του κουβανικού λαού έχει ιδιαίτερο μερίδιο στην ανάταση των λαϊκών κινημάτων και στους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες, στη νέα εποχή που εγκαινίασε πριν από 90 χρόνια η μεγάλη Οχτωβριανή σοσιαλιστική επανάσταση.

Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συμβολή των Κουβανών κομμουνιστών στην αντιμετώπιση της βρώμικης αντικομμουνιστικής επίθεσης και της συκοφάντησης του σοσιαλιστικού συστήματος, η οποία συνοδεύει την έξαρση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και εκμετάλλευσης.

Η σοσιαλιστική Κούβα δεν είναι μόνη. Ποτέ δεν ήταν. Ούτε και τα 5 άδικα φυλακισμένα παιδιά της, οι Antonio Guerrero, Rene Gonzalez, Ramon Labanino, Gerardo Hernandez και Fernando Gonzalez. Βρίσκονται στο νου και την καρδιά εκατομμυρίων εργαζομένων, αγροτών, γυναικών, νεολαίων, που μοιράζονται τους στόχους και τα ιδανικά της επανάστασης, που αγωνίζονται για έναν δίκαιο κόσμο.

Σας διαβεβαιώνουμε πως θα εντείνουμε τη δράση μας για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το κίνημα αλληλεγγύης προς την Κούβα στη χώρα μας, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Hasta la vitoria siempre - Μέχρι τη νίκη για πάντα!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ