Παρασκευή 5 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Οι νάρκες «διχάζουν»

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Σε αδιέξοδο, όπως αναμενόταν, κατέληξαν οι συνομιλίες για την περίφραξη και τη ναρκοθέτηση της μεθορίου Πακιστάν - Αφγανιστάν, που είχαν χτες ο λεγόμενος πρόεδρος του Αφγανιστάν Χάμιντ Καρζάι και ο διορισμένος πρωθυπουργός του Πακιστάν Σαουκάτ Αζίζ. Ο Καρζάι είπε ότι το θέμα «δε θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας... απλά θα διχάσει τα δύο έθνη». Ο Αζίζ δεν αναφέρθηκε στο θέμα στη συνέντευξη Τύπου, προτιμώντας να αναφερθεί σε πιο «βολικά» θέματα, όπως οι πρόσφυγες και οι σιδηροδρομικές συνδέσεις.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ANI, ο στρατός του Πακιστάν έχει ήδη αρχίσει να ανεγείρει ακανθωτά συρματοπλέγματα και να ναρκοθετεί περιοχές στη μεθόριο με το Αφγανιστάν, παρότι δεν έχει υπάρξει συναίνεση από την Καμπούλ.

Επίσης χτες μεθοριακοί φρουροί στο Μπαλουχιστάν του Πακιστάν κατέσχεσαν 940 κιλά μορφίνης και 80 γεμιστήρες για τουφέκια διαμετρήματος 7 χιλιοστών στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Σε μάχες στο ίδιο το κατεχόμενο Αφγανιστάν, τέσσερις παραστρατιωτικοί προσκείμενοι στη δοσιλογική κυβέρνηση σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν, όταν το όχημά τους επλήγη από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο πλάι δρόμου στην επαρχία Ουρουζγκάν. Την ευθύνη διεκδίκησαν οι Ταλιμπάν.

Στο μεταξύ, στο Αφγανιστάν σπεύδουν ένα τάγμα της αμερικανικής Εθνοφρουράς - του 285ου Συντάγματος αεροπορίας στρατού - και μια ομάδα 69 Κροατών στρατιωτών, που θα ενισχύσουν τους 129 Κροάτες που ήδη ενισχύουν την κατοχή. Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ ζητούν απεγνωσμένα ενισχύσεις από το 2005.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ