Παρασκευή 5 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Πληθαίνουν τα ερωτηματικά

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Αποφασισμένος «περισσότερο από ποτέ» να «τελειώσει με τη βία» της ΕΤΑ, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, στον απόηχο της επίθεσης του περασμένου Σαββάτου στο αεροδρόμιο Μπαράχας και παρά το γεγονός ότι τα ερωτηματικά γύρω από αυτήν την υπόθεση πληθαίνουν.

Υστερα από μία τόσο σοβαρή επίθεση, «οι προσπάθειες και η αποφασιστικότητά μου να συμβάλω στον τερματισμό της βίας και στην επίτευξη της ειρήνης, είναι σήμερα, αν αυτό είναι δυνατόν, ακόμα μεγαλύτερες», δήλωσε ο Θαπατέρο, επισκεπτόμενος τον τόπο της επίθεσης.

Στο μεταξύ «ουδεμία απόδειξη δεν υπάρχει ότι η ΕΤΑ είναι υπεύθυνη για την επίθεση, αλλά ούτε καν ανακοίνωση ανάληψης ευθύνης, κάτι που είναι πάγια τακτική της οργάνωσης», δήλωσε ο Περνάντο Μπαρένα, ηγέτης του εκτός νόμου κόμματος Μπατασούνα - που φέρεται ως πολιτική πτέρυγα της ΕΤΑ - ο οποίος, σύμφωνα με τους ΝΥΤ, επαναλαμβάνει ότι δε θα πρέπει να διακοπούν οι συνομιλίες.

Τέλος, βρέθηκε το πτώμα του ενός εκ των δύο αγνοουμένων, από την επίθεση του Σαββάτου. Πρόκειται για τον Κάρλος Αλόνσο Παλάτε, μετανάστη από το Εκουαδόρ, στην οικογένεια του οποίου το Μπατασούνα εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια σύμφωνα με τη βασκική εφημερίδα «Γκάρα». Αγνοείται ακόμη ο 19χρονος Ντιέγκο Αρμάντο Εστάσιο, επίσης από το Εκουαδόρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ