Παρασκευή 5 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Αλλαγή φρουράς

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Περιήλθε από χθες και επισήμως ο έλεγχος και των δύο Σωμάτων του 110ου Κογκρέσου στους Δημοκρατικούς, με τη Δημοκρατική βουλευτή από την Καλιφόρνια Νάνσι Πελόσι να γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο έλεγχος περιήλθε στους Δημοκρατικούς μετά από μία 12ετία, εντούτοις ελάχιστες αλλαγές όσον αφορά στην πολιτική των ΗΠΑ πρόκειται να γίνουν, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν «σφοδρές συγκρούσεις» στο Κογκρέσο, καθώς διατείνονται ότι πρώτος τους στόχος είναι να «οδηγήσουν την Αμερική σε μια νέα πορεία». Ετσι δηλώνουν ότι θα προωθήσουν την αναθεώρηση της στρατηγικής του Προέδρου Μπους στο Ιράκ. Επίσης δηλώνουν ότι θα άρουν τους περιορισμούς στην έρευνα για τα βλαστοκύτταρα και θα ...ενισχύσουν τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα.

Ο Νεγκροπόντε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Στο μεταξύ, το μεγάλο «αφεντικό» των Εθνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ, Τζον Νεγκροπόντε, χρίζεται από τον Τζορτζ Ου. Μπους «υπαρχηγός» της Κοντολίζα Ράις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όμως η υποψηφιότητά του πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία όπου τον έλεγχο έχουν πια οι Δημοκρατικοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ