Παρασκευή 5 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΗΠΑ
Περί στενότερης συνεργασίας...

ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Στην αμερικανική πρωτεύουσα βρίσκεται από χτες η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, για συνομιλίες με τον Τζορτζ Ου. Μπους και υπό το φως των πρόσφατων δηλώσεών της και της συνέντευξής της στη γερμανική έκδοση των «Financial Times», όπου αποσαφηνίζει πως κατά την επόμενη συνάντηση κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ, τον Απρίλη, θα τοποθετηθεί υπέρ της στενότερης συνεργασίας των δύο πλευρών στον οικονομικό τομέα.

Μάλιστα, η Μέρκελ, η χώρα της οποίας ασκεί το τρέχον εξάμηνο την προεδρία της ΕΕ, επισήμανε ότι οι ΗΠΑ, όπως και η ΕΕ, αντιμετωπίζουν σήμερα «έναν πολύ σκληρό ανταγωνισμό» από τις ασιατικές, αλλά μελλοντικά και από τις αγορές της Λατινικής Αμερικής και το ζητούμενο για τις δύο πλευρές είναι να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να μπορέσουν να καθιερώσουν διεθνείς πρακτικές υπεράσπισης των κοινών τους συμφερόντων.

Στο μεταξύ, πριν την αναχώρησή της για την Ουάσιγκτον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι η Μέρκελ θα πραγματοποιήσει τον επόμενο μήνα περιοδεία στη Μέση Ανατολή, σε μία προσπάθεια αναθέρμανσης της ειρηνευτικής διαδικασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ