Τετάρτη 17 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΓΑΛΑΓΑΛΑ» - ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Στον γκρεμό της ανεργίας 130 εργαζόμενοι

Μετέωροι άλλοι 58 συνάδελφοί τους σε επιχείρηση που εξαγόρασε ο ίδιος εργοδότης

Αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας βρίσκονται οι 130 εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ «Γαλαγάλα», στην Καρδίτσα, ύστερα από το κλείσιμο των 8 καταστημάτων της αλυσίδας, με πρόσχημα την αδυναμία της εταιρείας να προχωρήσει σε συναλλαγές με τους προμηθευτές. Την ανησυχία των εργαζομένων ότι θα μείνουν χωρίς δουλιά ενισχύει η έντονη φημολογία περί κήρυξης πτώχευσης της επιχείρησης. Μετέωροι βρίσκονται και 58 συνάδελφοί τους, πρώην εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ «Αντωνόπουλος», τα οποία αγόρασε ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας «Γαλαγάλα», αρνούμενος να τους επαναπροσλάβει.

Ολα ξεκίνησαν όταν πριν από λίγα χρόνια η ιδιοκτησία των σούπερ μάρκετ «Αντωνόπουλος» περιήλθε στα χέρια του επιχειρηματία Γαλαγάλα. Η νέα εργοδοσία όμως δεν πήρε ξανά στη δουλιά, όπως όφειλε, τους 58 εργαζόμενους, οι οποίοι ακολούθησαν τη δικαστική οδό όπου και δικαιώθηκαν. Ομως, η εργοδοσία εξακολουθούσε να αρνείται την επαναπρόσληψή τους, καθώς και την καταβολή των δεδουλευμένων που τους όφειλε. Οι μεθοδεύσεις που ακολούθησε οδήγησαν στις σημερινές αρνητικές εξελίξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όλο αυτό το διάστημα, η συναινετική πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας (ΕΚΚ) - πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ - επιχείρησε να στρέψει τους εργαζόμενους της αλυσίδας «Γαλαγάλα» εναντίον των συναδέλφων τους στα σούπερ μάρκετ «Αντωνόπουλος», τους οποίους και παρουσίαζε, ούτε λίγο - ούτε πολύ, ως υπεύθυνους για τα προβλήματά τους και για το ενδεχόμενο λουκέτο της επιχείρησης.

Είναι φανερό ότι αυτή η στάση της πλειοψηφίας του ΕΚΚ είχε στόχο τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων, καθώς, αντί να τους συσπειρώσει σε κοινούς αγώνες, έσπειρε μεταξύ τους τη διχόνοια, αθωώνοντας ουσιαστικά την εργοδοσία και την αντεργατική τακτική της. Μια τακτική που την «πληρώνουν» συνολικά και οι 188 εργαζόμενοι, οι οποίοι έρχονται να προστεθούν στις λίστες της ανεργίας που μακραίνουν συνεχώς στην περιοχή, δεδομένου ότι σ' αυτές συμπεριλαμβάνονται και χιλιάδες ξεκληρισμένοι μικρομεσαίοι αγρότες, θύματα της αντιαγροτικής και γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ