Τετάρτη 17 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»
Τρίωρη στάση σήμερα

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις απολύσεις

Με κεντρικό αίτημα την άμεση επαναπρόσληψη των εννέα εργαζομένων που απέλυσε η διοίκηση του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» το τελευταίο δεκαήμερο, τα Σωματεία Εργαζομένων και Γιατρών του ιδρύματος προχωρούν, σήμερα Τετάρτη, σε τρίωρη στάση εργασίας.

Μετά τις απολύσεις της διοίκησης του νοσοκομείου, η οποία χωρίς καμιά επίσημη αιτιολογία πέταξε στο δρόμο εννέα εργαζόμενους, χθες, αντιπροσωπεία από τη διοίκηση του Σωματείου του «Ερρίκος Ντυνάν», την Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας, το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και τον τομέα Υγείας του ΠΑΜΕ, συναντήθηκε με τον διοικητή, Αντρέα Μαρτίνη. Ο τελευταίος, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των μελών της αντιπροσωπείας, απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση για τους λόγους απόλυσης. Την Παρασκευή 26 Γενάρη, θα γίνει νέα συνάντηση με το Σωματείο.

Από την πλευρά τους, τα στελέχη του Σωματείου τόνισαν πως οι κινητοποιήσεις τους θα ενταθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, σε περίπτωση που η διοίκηση του Νοσοκομείου δεν προχωρήσει στην επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων. Ενώ εκφράζεται η εκτίμηση ότι οι απολύσεις θα συνεχιστούν, με τους εργαζόμενους να αναδεικνύονται πάλι στους μόνους χαμένους από τους επιχειρηματικούς διαγκωνισμούς στο χώρο της Υγείας, στους οποίους συμμετέχουν και διάφοροι αποκαλούμενοι «κοινωφελείς οργανισμοί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ