Τετάρτη 17 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ληστρική η πολιτική σε βάρος του ΝΑΤ

Επίκαιρη Ερώτηση για τα τεράστια ελλείμματα κατέθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη

Τη διαλυτική κατάσταση στην οποία η αντιασφαλιστική πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έχει καταδικάσει τα ταμεία του ΝΑΤ και τις αρνητικές συνέπειες που αυτή εγκυμονεί για τους ναυτεργάτες καταγγέλλει το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας η βουλευτής του Κόμματος Ελπίδα Παντελάκη.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του προϋπολογισμού του ΝΑΤ, το οργανικό έλλειμμα του Ταμείου είναι 1.050.491.251 ευρώ και η κρατική επιχορήγηση που προβλέπεται είναι 925.000.000 ευρώ. Το έλλειμμα ύψους 125.491.251 ευρώ δεν αναφέρεται πώς θα καλυφθεί, ενώ «ειδικά το Κεφάλαιο Επικουρικής Ασφάλισης Ναυτεργατών παρουσιάζει οργανικό έλλειμμα 99.432.868 ευρώ και όπως αναφέρεται "το ταμειακό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει το ΚΕΑΝ είναι πασιφανές"», ενώ είναι χαρακτηριστικό πως «"κρίνεται άκρως επιτακτική η ανάγκη για εξεύρεση λύσης, προκειμένου να καταβληθούν οι συντάξεις απρόσκοπτα κατά το έτος 2007"».

Στην Επίκαιρη Ερώτηση υπογραμμίζεται πως εδώ και πολλά χρόνια, η αντεργατική πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ οδηγεί σε μείωση των ναυτεργατών που έχουν συγκροτημένα δικαιώματα, «στερώντας το ΝΑΤ από τους φυσικούς του αιμοδότες και διογκώνοντας τα ελλείμματά του». Ενώ την ίδια στιγμή, «προκάλυπτα χαρίζονται βεβαιωμένες οφειλές των εφοπλιστών και θεσπίζονται για λογαριασμό τους συνεχώς νέα προνόμια, όπως η απαλλαγή τους από τις ασφαλιστικές εισφορές, την ίδια στιγμή που τα κέρδη τους απογειώνονται, ενώ οι ναυτεργάτες βιώνουν την απλήρωτη και "μαύρη εργασία", τα επιδόματα ντροπής, τις συντάξεις "ψίχουλα" και τα παρασιτικά δουλεμπορικά κυκλώματα».

Ερωτάται ο υπουργός «ποια μέτρα θα πάρει για την πλήρη κάλυψη των ελλειμμάτων του ΝΑΤ - ΚΑΑΝ - ΚΕΑΝ με κρατική επιχορήγηση για την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων και επιδομάτων και την απόδοση στο ΝΑΤ όλων των οφειλόμενων από τους εργοδότες εφοπλιστές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ