Σάββατο 20 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟ ΟΡΙΟ...

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ: «Με 470 ευρώ τον μήνα δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτα, όχι να ζήσει. Ούτε για ενοίκιο δε φτάνουν. Και αν έχει οικογένεια, χρειάζονται πάνω από 3.000 ευρώ» (η μαρτυρία στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΟΧΟ: «Η φτώχεια δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από κανέναν για κομματικά παιχνίδια. Αφορά περισσότερους από 2.000.000 Ελληνες πολίτες, που περιμένουν με αγωνία από την κυβέρνηση, αλλά και τα πολιτικά κόμματα, λύσεις που θα τους βγάλουν από το αδιέξοδο» (το άρθρο στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ: «Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης η νέα "τάξη των μη εχόντων" - στην κυριολεξία - διογκώνεται. Φαντάσματα της εικονικής κοινωνίας της αφθονίας χωρίς συγκεκριμένη ιδεολογία, χωρίς προκατασκευασμένα πολιτικά μοντέλα. Τα νέα "παιδιά της οργής", έτοιμα για όλα, αφού έχουν χάσει ακόμη και τις αλυσίδες τους» (ο Β. Μουλόπουλος στο «ΒΗΜΑ»).

Η ΛΕΡΩΜΕΝΗ ΦΩΛΙΑ: «"Ρουκέτες" Πάγκαλου (...) υπερασπίστηκε την ανάγκη λειτουργίας συστημάτων παρακολούθησης στους δρόμους και χαρακτήρισε μεσαιωνική την κατάσταση στα πανεπιστήμια (...) "κανένας πολίτης που δεν παρανομεί δεν ενοχλείται από την παρουσία της κάμερας σε δημόσιους χώρους", "δεν υπάρχει αρχείο διαδηλωτών" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: "εάν ένας διαδηλωτής μαχαιρώσει έναν αστυνομικό θα πρέπει να καταγραφεί" (...) για να μιλήσεις σήμερα σε ένα πανεπιστήμιο πρέπει να πας φρουρούμενος από ομοϊδεάτες σου και μάλιστα πανίσχυρος προκειμένου να προστατευτείς από επιθέσεις"» (οι καταγραφές στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: «Η χρόνια ασυλία που παρέχει η Αστυνομία στους κουκουλοφόρους είναι εξαιρετικά ύποπτη. Τροφοδοτεί ένα φαύλο κύκλο βίας και επιδιώκει να κάνει τη δική της καταστολή και βαναυσότητα αναγκαία» (το σχόλιο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ