Τρίτη 23 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΟΤΑ
Κάλεσμα για οργάνωση της πάλης

Κάλεσμα αντίστασης στον αντεργατικό μεσαίωνα που ήδη βιώνει ο κλάδος, την ίδια στιγμή που προωθούνται νέα αντεργατικά μέτρα, απευθύνει στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) με ανακοίνωσή της, όπου υπογραμμίζει την ανάγκη της οργάνωσης και κλιμάκωσης του αγώνα που πρέπει να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων.

Η ΔΑΣ επισημαίνει ότι το επόμενο διάστημα, κυβέρνηση, δήμαρχοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (αλλά και του Συνασπισμού) προετοιμάζουν χιλιάδες απολύσεις μέσω της αναμόρφωσης του Κώδικα για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό για την ένταξη του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ), ετοιμάζεται και πάλι να δώσει αυξήσεις πείνας και προωθεί παραπέρα την κατάργηση της σταθερής εργασίας.

Οι εργαζόμενοι, τονίζει πιο κάτω, έχουν πείρα και γνώση για τη στάση των συμβιβασμένων πλειοψηφιών της Ομοσπονδίας - ιδιαίτερα της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ. Μαζί με τις ταξικές δυνάμεις και το πλαίσιο του ΠΑΜΕ μπορούν να αντισταθούν στον αντεργατικό μεσαίωνα, να βάλουν φραγμό στα νέα αντεργατικά σχέδια. Στην κατεύθυνση αυτή, η ΔΑΣ προτείνει τη συνεδρίαση όλων των ΔΣ των Σωματείων, την πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων και τη δημιουργία απεργιακών επιτροπών, επιτροπών αγώνα και συντονιστικών σωματείων κατά περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ