Τρίτη 23 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δωρεάν εμβόλια αποκλειστικά από το κράτος

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσε η βουλευτής του Κόμματος Λιάνα Κανέλλη

Οσα εμβόλια -επιστημονικά- είναι αποτελεσματικά, να παρέχονται αποκλειστικά δωρεάν από το κράτος, με προγράμματα που θα απευθύνονται σε όλο τον πληθυσμό, απαιτεί το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του Κόμματος Λιάνα Κανέλλη προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

«Τα εμβόλια και οι προληπτικές εξετάσεις στη χώρα μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο, έχουν σώσει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Αν μάλιστα είχαν καθολικό χαρακτήρα, θα έσωζαν ακόμη περισσότερες ανθρώπινες ζωές. Ομως η πολιτική που θεοποιεί το κέρδος, είναι το πιο ουσιαστικό εμπόδιο στην προοπτική αυτή. Για πολλά εμβόλια και προληπτικές εξετάσεις, που στη χώρα μας γίνονταν δωρεάν, μετά από σειρά αποφάσεων της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και της σημερινής, καλούνται πλέον οι ασθενείς να πληρώσουν από την τσέπη τους, άμεσα ή έμμεσα μέσω των ασφαλιστικών τους ταμείων», υπογραμμίζει η βουλευτής του ΚΚΕ. «Αυτό -συνεχίζει- σε συνδυασμό με την ανυπαρξία δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα μας, έχει σαν αποτέλεσμα να μειώνονται σε μεγάλο βαθμό αυτοί που εμβολιάζονται ή που κάνουν τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι μόνο το 10% των γυναικών κάνει το γνωστό test pap».

Οπως επισημαίνει η Λ. Κανέλλη, τελευταία έγινε γνωστό ότι κυκλοφόρησε εμβόλιο που προλαμβάνει μια σειρά τύπους ιογενούς αιτιολογίας του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, που σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν επιστήμονες, είναι αποτελεσματικό, αλλά και πανάκριβο.

«Επειδή τα εμβόλια και οι προληπτικές εξετάσεις κυριολεκτικά σώζουν ζωές», η βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό Υγείας, αν σκοπεύει η κυβέρνηση να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα, έτσι ώστε όσα εμβόλια επιστημονικά είναι αποτελεσματικά, να παρέχονται αποκλειστικά δωρεάν από το κράτος, με προγράμματα που θα απευθύνονται σε όλο τον πληθυσμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ