Τρίτη 23 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Οι εργαζόμενοι να αντιδράσουν στο έγκλημα

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει σχετικά με τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ:

«Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ενώ αναφέρθηκε στο πόσο πανάκριβη είναι η καύση των απορριμμάτων, απέκρυψε το πιο σημαντικό. Οτι είναι καταστροφική για το περιβάλλον, καρκινογόνα και επιπλέον απαιτεί και ΧΥΤΑ επικίνδυνων αποβλήτων για τα δηλητήρια που παράγει ως απόβλητα.

Ο ισχυρισμός ότι η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει και θεσμοθετήσει την πολιτική για τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι ανυπόστατος. Αυτό που έκανε είναι η μεταφορά στο εθνικό δίκαιο της οδηγίας της ΕΕ για την καύση των απορριμμάτων. Επίσης παραπλανητικός είναι ο ισχυρισμός ότι μεταθέτει την υλοποίηση αποτελεσματικών μεθόδων διάθεσης απορριμμάτων στις Περιφέρειες και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι Περιφέρειες την πολιτική της κυβέρνησης εφαρμόζουν. Το ίδιο και τα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που βρίσκονται στον έλεγχο των κομμάτων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού.

Οι εργαζόμενοι οφείλουν να αντιδράσουν στην επικίνδυνη προωθούμενη καύση απορριμμάτων και συνολικά στην εγκληματική πολιτική σε βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ