Τετάρτη 24 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ούτε κουβέντα για την ταμπακιέρα

Με μια προσωπική επίθεση σε βάρος του βουλευτή του ΚΚΕ Παναγιώτη Κοσιώνη ο ΣΥΝ και η «Αυγή» έδωσαν χτες συνέχεια στη συκοφαντική επίθεση σε βάρος του ΚΚΕ για το ζήτημα του Προεδρικού Διατάγματος 76/2005, που αφορά στην εφαρμογή της οδηγίας της ΕΕ για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των γιατρών. Στο γνωστό μοτίβο των προηγούμενων ημερών, ο αρθρογράφος της «Αυγής» καταγγέλλει το ΚΚΕ ότι ταυτίζεται με τη ΝΔ στο ζήτημα του ΠΔ και ότι με τη στάση του αυτή υπερασπίζεται το σημερινό καθεστώς στα νοσοκομεία.

* * *

Η επίθεση του ΣΥΝ στον Παναγιώτη Κοσιώνη είναι εκ του πονηρού. Στόχος του ΣΥΝ είναι να συγκαλύψει τη δική του ουσιαστική συμφωνία με την ευρωενωσιακή οδηγία για το παραπέρα χτύπημα του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας. Γι' αυτό και αποφεύγει να τοποθετηθεί στο κύριο ζήτημα, που δεν είναι άλλο από το ποιο ωράριο απαντάει σήμερα στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες γιατρών και ασθενών. Και δεν το κάνει επειδή και στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι εκτεθειμένος απέναντι στους γιατρούς.

* * *

Το ΚΚΕ χωρίς περιστροφές και από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε το σημερινό καθεστώς με το χρόνο εργασίας των γιατρών. Οπως χωρίς περιστροφές κατήγγειλε και την ευρωενωσιακή οδηγία για τη διευθέτηση, έκφραση της οποίας αποτελεί το προωθούμενο ΠΔ. Ξεκάθαρα είπε στους γιατρούς ότι βάση του διεκδικητικού τους αγώνα δεν μπορεί να είναι άλλη από το αίτημα για 6ωρο - 5ήμερο - 30ωρο με μια εφημερία την εβδομάδα. Αντί λοιπόν ο ΣΥΝ να ξοδεύει μελάνι στο δημοσιογραφικό του όργανο για να συκοφαντήσει το ΚΚΕ, ας απαντήσει χωρίς μισόλογα: συμφωνεί ή όχι με την πρόταση για 6ωρο - 5μερο - 30ωρο με μια εφημερία την εβδομάδα; Εκεί είναι η «ταμπακιέρα». Και όσο κι αν προσπαθεί να τη συγκαλύψει «κράζοντας», δεν πρόκειται να το καταφέρει...


Περ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ