Τετάρτη 24 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ
Μοχλός χειραγώγησης των εργαζομένων

Με μια απαράδεκτη διαδικασία ξεκίνησε χτες στη Βουλή η σχετική συζήτηση

Με μια απαράδεκτη διαδικασία ψήφισης, κατά την οποία δεν επιτρέπεται καμία αλλαγή σε κανένα άρθρο του νομοσχεδίου συζητείται από χτες στην Ολομέλεια της Βουλής ο νέος «Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας». Τη διαδικασία κατήγγειλε η εισηγήτρια του ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο να ψηφίζονται με αυτή τη διαδικασία σοβαρότατα θέματα των Δημοσίων Υπαλλήλων όπως οι εργασιακές σχέσεις, οι προσλήψεις, οι πειθαρχικές διαδικασίες, οι άδειες κ.ά.

Και αυτός ο Κώδικας, είπε, παρά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί «καινοτομίας», αποσκοπεί στη χειραγώγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων, προκειμένου αυτοί να αποτελέσουν ένα πειθήνιο γρανάζι για την υλοποίηση των αντιλαϊκών πολιτικών της εκάστοτε κυβέρνησης. Η βουλευτής, υπογράμμισε ότι οι διατάξεις του Κώδικα δεν έχουν καμία σχέση με όσα πάλευε το κίνημα για τη διεύρυνση των κατακτήσεων των Δημοσίων Υπαλλήλων. Ακόμα, συνέχισε, και οι όποιες κατακτήσεις αναιρούνται ενώ χαρακτηριστικό της νοοτροπίας της κυβέρνησης είναι ότι επιβάλλεται στους υπαλλήλους να εκτελούν ακόμα και τις παράνομες διαταγές. Επίσης, κατά τις προβλέψεις του κώδικα, θα κρίνεται και η συμπεριφορά του υπαλλήλου εκτός υπηρεσίας, με συνέπεια η αγωνιστική δραστηριότητά του να έχει αρνητικές συνέπειες στη δουλιά του. Η Β. Νικολαΐδου κατήγγειλε ότι διατηρείται ο περιορισμός στο δικαίωμα της απεργίας και η απαγόρευση του εκλέγεσθαι, ενώ στις προσλήψεις καθοριστικό ρόλο παίζει η «αμαρτωλή προφορική συνέντευξη».

Καταψηφίζοντας τον Κώδικα είπε ότι για το ΚΚΕ οι Δημόσιοι Υπάλληλοι πρέπει να έχουν όλα τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα που έχουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, να υπογράφουν συλλογικές συμβάσεις και να διατηρηθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας των υπηρεσιών του Δημοσίου. Κατά τάχτηκαν και τα υπόλοιπα κόμματα, ενώ υπερασπιζόμενος τον Κώδικα ο αρμόδιος υπουργός Π. Παυλόπουλος ισχυρίστηκε ότι αυτός έρχεται να συμβάλει «στην αντιμετώπιση μιας σειράς από διαρθρωτικά προβλήματα που υπάρχουν στις δημόσιες υπηρεσίες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για τις γονικές άδειες στους πυροσβέστες (2011-11-04 00:00:00.0)
Υπάλληλοι «νέου» - συντηρητικού - «τύπου» (2000-11-10 00:00:00.0)
Κώδικες - συντηρητικής - Δεοντολογίας (1999-08-08 00:00:00.0)
Κώδικας πολιτικής ομηρίας (1998-11-15 00:00:00.0)
Μερική μονιμοποίηση εκτάκτων (1997-08-29 00:00:00.0)
Κώδικας επίθεσης κατά δικαιωμάτων και κατακτήσεων (1997-06-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ