Τετάρτη 24 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ»
Κλείνουν χειρουργεία και μονάδες

Κινητοποιήσεις ξεσπούν στα νοσοκομεία

Από παλιότερη κινητοποίηση στο «Αγλαΐα Κυριακού», με αίτημα την άμεση πρόσληψη προσωπικού
Από παλιότερη κινητοποίηση στο «Αγλαΐα Κυριακού», με αίτημα την άμεση πρόσληψη προσωπικού
Στο ένα μετά το άλλο, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αποφασίζουν κινητοποιήσεις, απαιτώντας επαρκή χρηματοδότηση και προσλήψεις προσωπικού, καθώς οι τεράστιες ελλείψεις οδηγούν ακόμα και στη συρρίκνωση πολύτιμων μονάδων. Οπως για παράδειγμα, το νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», όπου το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων) τη μείωση των νεογνολογικών κλινών από 30 σε 20. Ταυτόχρονα, αποφάσισε τη μείωση των χειρουργικών τραπεζιών από 12 σε 10. Σήμερα, στις 9 π.μ., οι εργαζόμενοι οργανώνουν ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του νοσοκομείου με βασικό αίτημα τις προσλήψεις και την ανάπτυξη και ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

Με αίτημα τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών Υγείας από ένα δημόσιο σύστημα και αύξηση της χρηματοδότησης οι εργαζόμενοι του «Σωτηρία» κάνουν σήμερα στάση εργασίας (11.30 π.μ. - 1.30 μ.μ.) και οργανώνουν συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου. Επίσης, οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής κάνουν σήμερα συγκέντρωση στην πύλη του Ψυχιατρείου με βασικό αίτημα την αύξηση της χρηματοδότησης. Αύριο, κάνουν κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο ψυχιατρείο.

Πορεία στα Μελίσσια

Με συνθήματα «προσλήψεις τώρα» και «φτάνει πια η κοροϊδία, δώστε λεφτά για την Υγεία», οι εργαζόμενοι στο «Αμαλία Φλέμινγκ» έκαναν χτες πορεία απ' τη μια πτέρυγα του νοσοκομείου στην άλλη - απέχουν μεταξύ τους δύο χιλιόμετρα. Επίσης, στη συνέχεια έκαναν πορεία στην περιοχή των Μελισσίων όπου γινόταν η λαϊκή, καλώντας τον κόσμο να αγωνιστεί για «δωρεάν Υγεία και Παιδεία σε όλο το λαό». Ηταν μια πρωτοβουλία που επιδοκιμάστηκε απ' τον κόσμο που εκείνη την ώρα ήταν στη λαϊκή.

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία, ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας έκανε κριτική στην κυβέρνηση για τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία προσπαθώντας να κρύψει ότι η ΝΔ συνεχίζει την περιοριστική πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, ο Χρήστος Πρωτόπαπας έδωσε στη δημοσιότητα και έγγραφο της Νομαρχίας Τρικάλων που πληροφορεί τις ιδιωτικές κλινικές του νομού ότι επίκειται η παύση της λειτουργίας των ξενώνων του προγράμματος αποασυλοποίησης «Ψυχαργώς» και τις καλεί να προετοιμαστούν για τους ψυχικά ασθενείς που θα δεχτούν. «Επειδή, τρόφιμοι αυτών είναι άνθρωποι με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και επειδή, δυστυχώς, δεν υπάρχουν δημόσια ψυχιατρεία για την απορρόφησή τους πιστεύουμε ότι το βάρος θα μετακινηθεί στις ιδιωτικές κλινικές και θα δημιουργήσει προβλήματα επιπλέον στον ήδη επιβαρυμένο αριθμό νοσηλευομένων των κλινικών σας», επισημαίνεται στο έγγραφο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ