Τετάρτη 24 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΗ
Δέσμιοι της ασυδοσίας των εργολάβων

Απλήρωτοι για τρίτο μήνα παραμένουν οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στη συντήρηση των στροβίλων της ΔΕΗ στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό (ΑΗΣ) Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη. Από χτες μάλιστα τέθηκαν σε υποχρεωτικό ρεπό, μέχρι και αύριο, επειδή διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους. Οι εργαζόμενοι απασχολούνται στο έργο μέσω της εταιρείας ΜΕΚΑΣΟΛ ΑΤΕΒΕ, που ανέλαβε τη σχετική εργολαβία το 2004. Η εργολαβία λήγει την επόμενη εβδομάδα και η επιχείρηση σχεδιάζει να καταθέσει νέα προσφορά, προκειμένου να παραμείνει στο έργο.

Οπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές, οι 26 εργαζόμενοι που εξακολουθούν να απασχολούνται στο έργο, έχουν να λαμβάνουν επιδόματα άδειας για το 2004, 2005 και 2006, ενώ δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους από το μήνα Νοέμβρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, απλήρωτοι για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα είναι και οι εργαζόμενοι που απασχολεί η επιχείρηση στο αντίστοιχο έργο στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης.

Στο μεταξύ, πλάτες στην ασυδοσία των εργολάβων, που πολλές φορές οι εργαζόμενοι πληρώνουν με την ίδια τους τη ζωή, κάνει η κυβέρνηση εξακολουθώντας να μην ικανοποιεί το αίτημα για τη δημιουργία παραρτήματος της Επιθεώρησης Μεταλλείων στη Δυτική Μακεδονία, όπου χτυπά η ενεργειακή καρδιά της χώρας. Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Α. Νεράτζης, απαντώντας σε Ερώτηση βουλευτή, εμφανίζεται να θεωρεί πως η Επιθεώρηση Μεταλλείων, που λειτουργεί με έδρα τη Θεσσαλονίκη, καλύπτει τις ανάγκες ελέγχου των τεράστιων δραστηριοτήτων εξόρυξης λιγνίτη στο ενεργειακό κέντρο Κοζάνης - Πτολεμαΐδας - Αμυνταίου Φλώρινας, όπου απασχολούνται περίπου 7.000 εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ