Τετάρτη 24 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
O χαιρετισμός του ΚΚΕ

Αποψη από το κατάμεστο στάδιο όπου έγινε το κλείσιμο του 8ου Συνεδρίου
Αποψη από το κατάμεστο στάδιο όπου έγινε το κλείσιμο του 8ου Συνεδρίου
«Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζουμε τις εργασίες του 8ου Συνεδρίου του Κόμματός σας.

Χαιρετίζουμε επίσης τους αντιπροσώπους στο συνέδριο, τα μέλη και στελέχη του ΚΚ Τουρκίας, που με ηρωισμό αντιπαλεύουν τον κρατικό και πολυπλόκαμο αντικομμουνισμό ο οποίος αναβιώνει, που με μεγάλη αυταπάρνηση οικοδομούν παντού το ΚΚ Τουρκίας και που μέσα από το αντιιμπεριαλιστικό και αντιπολεμικό κίνημα, τα συνδικάτα και τις άλλες κοινωνικές οργανώσεις αγωνίζονται ενάντια στις συντηρητικές αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές του μονοπωλιακού κεφαλαίου και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στη χώρα σας, ενάντια στην ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Χαιρετίζουμε τους αγώνες ενάντια στις επεμβάσεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και του NATO στα Βαλκάνια, στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ και ενάντια στη συμμετοχή της χώρας σας στις επεμβάσεις αυτές.

Η ειρήνη κινδυνεύει από τη "νέα τάξη πραγμάτων", από την καλλιέργεια του σοβινισμού και του εθνικισμού, από την παγκόσμια κυριαρχία που θέλουν να επιβάλουν το μονοπωλιακό κεφάλαιο και οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, με ηγετική δύναμη τις ΗΠΑ.

Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν βλέπουμε την αντίσταση να δυναμώνει και να φέρνει ήδη θετικά αποτελέσματα.

Χαιρετίζουμε τη λαϊκή αντίσταση στο Ιράκ, στο Λίβανο και στην Παλαιστίνη.

Λέμε στους Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, "έξω από το Ιράκ και το Αφγανιστάν".

Λέμε, "κάτω τα χέρια από το Λίβανο και την Παλαιστίνη".

"Κάτω τα χέρια από τη σοσιαλιστική Κούβα!"

Καλούμε στο δυνάμωμα της αλληλεγγύης προς τη σοσιαλιστική Κούβα, προς όλους τους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα διεθνή μονοπώλια!

Απαιτούμε σεβασμό στη θέληση των λαών να επιλέγουν τον δικό τους δρόμο!

Η πλατιά συσπείρωση και κινητοποίηση των λαών, η αποφασιστική συμβολή των κομμουνιστών μπορεί να αλλάξει τους σημερινούς συσχετισμούς σε κάθε χώρα και να οδηγήσει τον πλανήτη μας από τη σημερινή βαρβαρότητα στον πολιτισμό, στην κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, στο σοσιαλισμό.

Αν η σημερινή κατάσταση απαιτεί τη μεγαλύτερη ευελιξία για την πιο πλατιά συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων ενάντια στην επίθεση του ιμπεριαλισμού, απαιτεί επίσης από τους κομμουνιστές, από τα Κομμουνιστικά Κόμματα, την επιμονή στην ταυτότητά τους, την ενίσχυση της αυτοτέλειας και της πρωτοπόρας δράσης τους, τη μη διάχυσή τους σε σχήματα που οδηγούν σε απώλεια ή σε ευνουχισμό της ταυτότητάς τους και της πρωτοπόρας δράσης τους. Για το ΚΚΕ οι δυο αυτές διαδικασίες δεν είναι ανταγωνιστικές αλλά συμπληρώνουν η μια την άλλη.

Σ' αυτή τη βάση βλέπουμε ως επιτακτική την ανάγκη να δυναμώνουν οι σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης ανάμεσα στα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, ο συντονισμός της δράσης τους, γιατί πρώτα απ' όλα συνδέονται με κοινές ιστορικές, πολιτικο-ιδεολογικές και προγραμματικές συγγένειες.

Να δυναμώσουν οι κοινές πρωτοβουλίες για επίκαιρα ζητήματα του σοσιαλισμού. Και μεγάλη ευκαιρία γι' αυτό αποτελούν τα 90 χρόνια που κλείνει η Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση αυτό τον χρόνο.

Το Κόμμα μας είναι υπέρ της ισότιμης συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κομμουνιστικών, Εργατικών αλλά και άλλων κομμάτων στην Ευρωπαϊκή Ενωση και σ' όλη την Ευρώπη, για την αντιμετώπιση των πολιτικών του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, για την αλλαγή των σημερινών συσχετισμών προς όφελος της ειρήνης, της κοινωνικής προόδου και δικαιοσύνης, του σοσιαλισμού.

Θεωρούμε επιτακτικό σήμερα το συντονισμό της δράσης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για την ανάπτυξη της ιδεολογικής διαπάλης με οπορτουνιστικά και ρεφορμιστικά ρεύματα που υπονομεύουν τον αναπτυσσόμενο ριζοσπαστισμό των λαϊκών μαζών.

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

Με το κομμουνιστικό και εργατικό κίνημα της Τουρκίας, με το ΚΚ Τουρκίας, οι κομμουνιστές της Ελλάδας έχουν μακρόχρονους διεθνιστικούς δεσμούς με κοινούς αγώνες για την προσέγγιση των λαών μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό και την πολιτική του "διαίρει και βασίλευε". Για τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του διεθνούς προβλήματος του Κυπριακού και την επανένωση των δυο κοινοτήτων στο νησί.

Ο συντονισμός των κομμάτων μας και η κοινή μας δράση ενάντια στο NATO και στην πολιτική του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, που θέλουν να διαιρούν τους λαούς μας και τους λαούς της περιοχής και να τους έχουν υποταγμένους στους επιθετικούς σχεδιασμούς τους, η κοινή μας δράση κατά του ιμπεριαλιστικού κέντρου της ΕΕ που εκφράζει τα κοινά συμφέροντα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων της Ελλάδας και της Τουρκίας, δυναμώνουν τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς μας.

Και οι δεσμοί αυτοί θα δυναμώσουν ακόμα περισσότερο με την ανάληψη περισσότερων κοινών πρωτοβουλιών στο ταξικό εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα, στο αντιιμπεριαλιστικό και αντιΝΑΤΟικό κίνημα, στη νεολαία και στις γυναίκες, στους προοδευτικούς διανοούμενους και στην ανάπτυξη των πολιτιστικών δραστηριοτήτων και ανταλλαγών που μας φέρνουν όλο και πιο κοντά.

Μας συντροφεύουν πάντα στον αγώνα μας η διεθνιστική ποίηση του μεγάλου προλετάριου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ και κρατάμε σαν υποθήκη αυτό που μας έγραφε από το Βερολίνο τον Αύγουστο του 1951:

"Οι λαοί της Τουρκίας και της Ελλάδας έχουν τους ίδιους εχθρούς: Τον αγγλο-αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τους ντόπιους λακέδες του. Οι λαοί της Τουρκίας και της Ελλάδας, φιλιωμένοι ο ένας με τον άλλονε, με τη βοήθεια των φιλειρηνικών λαών όλου του κόσμου, θα τσακίσουν στο τέλος αυτούς τους εχθρούς τους. Αυτό το πιστεύω".

Και εμείς το πιστεύουμε, σύντροφοι.

Κάθε επιτυχία στις εργασίες του 8ου Συνεδρίου σας.

Η ΚΕ του ΚΚΕ

15/1/2007».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το 19ο Συνέδριο να συμβάλει στην ενίσχυση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος (2013-04-11 00:00:00.0)
Για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης και το συντονισμό του αγώνα (2013-01-29 00:00:00.0)
Κοινή δράση ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό (2011-01-25 00:00:00.0)
Να αναδειχτεί ο ταξικός χαρακτήρας των εξελίξεων (2007-01-28 00:00:00.0)
Να δυναμώσει η κοινή αντιιμπεριαλιστική πάλη (2006-09-20 00:00:00.0)
Ευχές για το 2006 (2006-01-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ