Τετάρτη 24 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Στο πλευρό του λαού του Λιβάνου

Μήνυμα στον αγωνιζόμενο λαό του Λιβάνου απέστειλε η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ), στο οποίο σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα:

«Ο λιβανέζικος λαός βρέθηκε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο μετά τον πόλεμο των Αμερικάνων και Ισραηλινών. Πρέπει να ξαναχτίσει τα σπίτια του, τα σχολεία και νοσοκομεία του. Πρέπει να ξεπεράσει και να επουλώσει τις πληγές του και γι' αυτό δε χρειάζονται εξωτερικές δυνάμεις που θα του επιβάλουν τι πρέπει να κάνει. Ο πλούτος που παράγεται σε όλο τον κόσμο ανήκει στους εργάτες που τον παράγουν. Το ίδιο συμβαίνει και με το λιβανέζικο λαό. Εχει το δικαίωμα να παλέψει και να αγωνιστεί για τα συμφέροντά του και να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του».

Η ΠΣΟ, προστίθεται στο μήνυμα, «θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των αγωνιστών, των προοδευτικών ανθρώπων και των συνδικάτων που υπερασπίζουν τα εργατικά δικαιώματα. Μαζί με όλες τις δυνάμεις του κόσμου που είναι ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Μαζί με τα συνδικάτα που είναι ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και τους πολέμους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ